Γεραπετρίτης: Καμία υποχώρηση σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας

Γεραπετρίτης: Καμία υποχώρηση σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 23:01 Δημιουργία 21/07/23, 22:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει την παραμικρή υποχώρηση σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας πως ουδείς θα συναινούσε σε κάτι τέτοιο.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων βουλευτών των Σπαρτιατών και της Πλεύσης Ελευθερίας ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης αναφερόμενος στην επανεκκίνηση του διαλόγου την Τουρκία με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, υποστήριξε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Όταν ξεκινάμε έχουμε κάποιες αρχικές θέσεις. Μπορεί να υπάρξει απόκλιση από βασικές θέσεις αλλά δεν θα αφορά υποχώρηση από την αρχική γραμμή και σε καμία περίπτωση δεν θα αφορά σε κυριαρχία».

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης πως «η εθνική κυριαρχία είναι αναφαίρετη και δεν επιδέχεται παραχώρησης ή συρρίκνωσης», και σημείωσε ακόμη πως «στον διάλογο με την Τουρκία η Ελλάδα δεν θα κάνει βήμα πίσω από όσα ορίζει το διεθνές δίκαιο».

Σε ό,τι αφορά το... μενού του διαλόγου με την Τουρκία αυτό θα περιλαμβάνει Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ζητήματα οικονομικά αλλά και ζητήματα εμπορικών σχέσεων.

Αν σου άρεσε κάνε