Ανδρουλάκης: «Περισσότερους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για το ΕΣΥ»

Ανδρουλάκης: «Περισσότερους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για το ΕΣΥ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:59 Δημιουργία 21/07/23, 13:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Επίσκεψη στο πολυδύναμο κέντρο υγείας στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι ένας τουριστικός νομός, όπως η Χαλκιδική, διαθέτει μόνον πέντε μόνιμα ασθενοφόρα και επισήμανε την ανάγκη να ανακατευθυνθούν γρήγορα ευρωπαϊκοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Θεωρώ αδιανόητο ένας από τους πιο τουριστικούς νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, με πολύ μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, να έχει μόνο πέντε μόνιμα ασθενοφόρα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε: «Ως τα τέλη του χρόνου δίνεται η δυνατότητα στη χώρα μας να ανακατευθύνει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει άμεσα την πρότασή μας. Να δώσει ένα μεγαλύτερο μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης (το 8-10% των πόρων) για την ενίσχυση - αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του ΕΚΑΒ. Να καλύψει τις ανάγκες, που δυστυχώς με τραγικό τρόπο υπογραμμίζονται καθημερινά σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα σε περιοχές, όπου ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα τους θερινούς μήνες».

Ο κ. Ανδρουλάκης συζήτησε με γιατρούς και νοσηλευτές στο Κέντρο Υγείας και ενημερώθηκε για τις δυνατότητές του. Αργότερα το μεσημέρι επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και τον τοπικό σταθμό του ΕΚΑΒ, που συστεγάζεται στον ίδιο χώρο.

«Εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας. Είμαστε η παράταξη, που οραματίστηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας» είχε αναφέρει στις δηλώσεις του για τα θέματα της δημόσιας υγείας στο Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας, ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε: «Θέλουμε μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία. Θέλουμε να υπάρχουν ισχυρά δίκτυα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλη τη χώρα. Και, βέβαια, να ενταχθείτε στα βαρέα και ανθυγιεινά, διότι είναι θέμα δικαιοσύνης. Είναι ένα λογικό αίτημα και πρέπει να ικανοποιηθεί. Οι ανάγκες της χώρας στον τομέα της υγείας έχουν αυξηθεί ραγδαία, όπως και στην παιδεία. Για εμάς προτεραιότητα είναι το κοινωνικό κράτος να δημιουργεί ένα δίχτυ ασφαλείας για τους πολίτες. Γι' αυτό είμαστε εδώ σήμερα, για να σας ακούσουμε και μέσα από την κοινοβουλευτική μας δράση να στηρίξουμε τις ανάγκες, που έχει η Χαλκιδική».

Αν σου άρεσε κάνε