Φάμελλος: «Καλωσορίζουμε τις

Φάμελλος: «Καλωσορίζουμε τις "νέες ιδέες" του κ. Μητσοτάκη για την προστασία των δασών»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:29 Δημιουργία 20/07/23, 16:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Δήλωση σχετικά με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Σωκράτης Φάμελλος αναφέρει τα εξής:

«Τη δασική πολιτική και τη σημασία των πολιτικών πρόληψης δασικών πυρκαγιών ανακάλυψε, μετά από ένα εφιαλτικό τριήμερο με πυρκαγιές, ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό αποδεικνύουν οι δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αναγνώρισε δηλαδή ότι η κυβέρνησή του δεν είχε δώσει την προηγούμενη τετραετία το απαιτούμενο ειδικό βάρος ούτε στις πολιτικές πρόληψης, ούτε στις πολιτικές προσαρμογής στην κλιματική κρίση.

Καλωσορίζουμε τις «νέες» ιδέες του κ. Μητσοτάκη και του υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τού παρέδωσε το 2019 την Εθνική Στρατηγική για τα Δάση, τη Δημόσια Πολιτική Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών και την Έκθεση της Επιτροπής Goldammer, όλα μετά από ευρεία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Τού υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε επίσης εγκεκριμένες 550 θέσεις εργασίας στις δασικές υπηρεσίες.

Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να παγώσει όλα τα παραπάνω. Επέλεξε επίσης να κρατά τις δασικές υπηρεσίες υποστελεχωμένες και με πολλά λειτουργικά προβλήματα. Το μόνο που έκανε, μετά τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021, ήταν η πρόχειρη μεταφορά των δασικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που, με τον τρόπο που υλοποιήθηκε, προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία τους.

Τον καλούμε, έστω και τώρα, να λάβει σοβαρά υπόψη του όλα τα ζητήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και τέσσερα χρόνια μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τα θέματα πρόληψης δασικών πυρκαγιών.

Η χώρα μας χρειάζεται μακροχρόνιο και σταθερό σχεδιασμό για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Μπροστά στην κλιματική κρίση δεν αρκεί η επικοινωνιακή διαχείριση. Οφείλουμε να επενδύσουμε σε αυτά που πραγματικά χρειάζονται το περιβάλλον, η κοινωνία και η οικονομία μας».

Αν σου άρεσε κάνε