Επίθεση Βορίδη στους «Σπαρτιάτες» για το «ευχαριστώ» στον Κασιδιάρη

Επίθεση Βορίδη στους «Σπαρτιάτες» για το «ευχαριστώ» στον Κασιδιάρη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:39 Δημιουργία 19/07/23, 12:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σφοδρή επίθεση στους «Σπαρτιάτες» εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης υπανθυμίζοντας ότι το κόμμα τους ήταν αυτό που ευχαρίστησε τον Ηλία Κασιδιάρη για την είσοδο τους στη Βουλή.

Αφορμή στάθηκε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Χαράλαμπου Κατσιβαρδά περί ρητορικής μίσους εναντίον των Σπαρτιατών και τη χρήση του όρου φασίστες εναντίον τους.

«Εσείς δεν ευχαριστήσατε τον Κασιδιάρη για την εκλογή σας; Σας διαφεύγει ότι είναι καταδικασμένος και εκτίει ποινή για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή στην οποία έχουν αποδοθεί, εκτός από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς κ.ά», ανέφερε από βήματος ο κ. Μάκης Βορίδης και συμπλήρωσε: «Παραπονείστε για αυτόν τον έλεγχο που σας ασκούν τα ΜΜΕ. Εσείς δεν ευχαριστήσατε τον Κασιδιάρη που σας βοήθησε για την εκλογή. Σας διαφεύγει ότι είναι καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση, στην οποία έχουν αποδοθεί δολοφονίες, ξυλοδαρμοί και άλλες φριχτές πράξεις; Σας βλέπω πολύ υπέρ της νομιμότητας αλλά δεν κατάλαβα αυτά πως τα παντρεύετε με την αναγνώριση του πολιτικού ρόλου του Κασιδιάρη στην πολιτική σας εξέλιξη».

Αν σου άρεσε κάνε