Καλαματιανός: «Έλλειψη πρόληψης και επιχειρησιακών μέσων για τις φωτιές»

Καλαματιανός: «Έλλειψη πρόληψης και επιχειρησιακών μέσων για τις φωτιές»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:01 Δημιουργία 18/07/23, 18:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Η κυβέρνηση δεν παίρνει μαθήματα από το παρελθόν, ούτε βάζει σε προτεραιότητα την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός.

Ο κ. Διονύσης Καλαματιανός, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο Πάτρας», ανέφερε ότι παρά τις προειδοποιήσεις των προηγούμενων ημερών για καύσωνα, ανέμους και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε συγκεκριμένα σημεία, «η κυβέρνηση απέτυχε ξανά να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο, με αποτέλεσμα να έχουμε και πάλι καταστροφές σε σπίτια, σε περιουσίες και στο φυσικό περιβάλλον». «Βεβαίως, η κλιματική κρίση είναι παρούσα, το ζήτημα, όμως, είναι τι κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.

Μίλησε για ευθύνες για την «έλλειψη πρόληψης» και «για την έλλειψη επαρκών επιχειρησιακών μέσων και υποδομών, σύγχρονου εξοπλισμού και καθαρισμού της βιομάζας και προετοιμασίας του επιχειρησιακού συντονισμού». Σχολίασε ότι αν και ο πρωθυπουργός μίλησε για αποζημιώσεις, «υπάρχει η κακή πρόσφατη εμπειρία από τις πυρκαγιές του 2021 στην Ηλεία, στην Αττική και στην Εύβοια». Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή για τη δημιουργία Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, αλλά δεν έγινε δεκτή η πρόταση.

Μιλώντας για τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε μεταξύ άλλων ότι «εκφράζουμε μία συνολική πρόταση, τόσο κοινοβουλευτική όσο και κομματική που πιστεύουμε ότι οδηγεί σε ένα νέο όραμα, σε ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ». Πρόσθεσε πως η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα για απεύθυνση από την Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο θα επιβεβαιωθεί στις προσεχείς συνεδριακές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πως «εμείς απευθυνόμαστε στους πολίτες για να συμμετάσχουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όχι σαν απλοί επισκέπτες, αλλά ενεργά, για να συνεργαστούμε και να συνδιαμορφώσουμε τη μεγάλη πλειοψηφική προοδευτική παράταξη».

Αν σου άρεσε κάνε