Γεωργιάδης: Απλοποίηση του συστήματος «Εργάνη» - Αλλαγές και στην ψηφιακή κάρτα εργασίας

Γεωργιάδης: Απλοποίηση του συστήματος «Εργάνη» - Αλλαγές και στην ψηφιακή κάρτα εργασίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:12 Δημιουργία 05/07/23, 16:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Κόλλια, και τους συνεργάτες του, είχαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός, Βασίλης Σπανάκης.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε: «Συναντηθήκαμε με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με το οποίο έχω διαχρονικά μία πάρα πολύ καλή συνεργασία και, από σήμερα, εγκαινιάζουμε μία στενή συνεργασία: συστήνουμε μία Επιτροπή η οποία θα λύνει όλα τα θέματα μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, του ΕΦΚΑ, της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), των λοιπών υπηρεσιών και του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Μέσω της Επιτροπής αυτής, θα παρακολουθούμε σε τακτική βάση ποια είναι τα προβλήματα της αγοράς, ώστε να μπορούμε να παρεμβαίνουμε και να τα λύνουμε σε πρώτο χρόνο. Επίσης, προχωράμε άμεσα στη συζήτηση και νομοθέτηση όλων των προτάσεων για την απλοποίηση του Πληροφοριακού Συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ", αλλά και του τρόπου εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σημείωσε: «Σήμερα, είχαμε συνάντηση με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Να σας θυμίσω ότι η πρώτη δήλωση του υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας. Έτσι, λοιπόν, με το Οικονομικό Επιμελητήριο συζητήσαμε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των λογιστών και των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου όσον αφορά το υπουργείο Εργασίας και άλλα συναρμόδια υπουργεία και είμαστε εδώ έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα πρώτα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι λογιστές».

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ανέφερε: «Αυτό που είναι σημαντικό και για τον φορέα μας και για το υπουργείο και για το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού είναι να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες στο σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" και η δουλειά πλέον να είναι αυτοματοποιημένη και να μην περνάει όλη η γραφειοκρατία από τα λογιστικά γραφεία. Αυτό που είναι επίσης σημαντικό είναι να καθιερώσουμε μία ομάδα διοίκησης έργου μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, όπου θα μεταφέρονται όλα τα προβλήματα και οι προτάσεις για την επίλυσή τους, όπως μας έρχονται από τον κλάδο των λογιστών-φοροτεχνικών και όλων των επαγγελματιών και προκύπτουν από τη δουλειά τους».

Αν σου άρεσε κάνε