Παραίτηση Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ με έντονο παρασκήνιο - Η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη

Παραίτηση Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ με έντονο παρασκήνιο - Η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:07 Δημιουργία 05/07/23, 14:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σαν κεραυνός εν αιθρία στο... ηλιόλουστο κλίμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγή έπεσε η παραίτηση του Ανδρέα Λοβέρδου από όλα τα κομματικά του αξιώματα και η αποχώρησή του από την παράταξη.

Στην επιστολή του, την οποία ανάρτησε και στο Twitter ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει τα εξής:

«Παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος.

Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του και προσθέτει: «Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄ όλα είναι πεντακάθαρη».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος, που είχε διεκδικήσει ακόμη και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν εξελέγη βουλευτής στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Ο κ. Λοβέρδος εμφανίζεται χολωμένος από την επιλογή της Χαριλάου Τρικούπη να βάλει «σφήνα» στην υποψηφιότητά του την κυρία Μιλένα Αποστολάκη στην ίδια εκλογική περιφέρεια, με την τελευταία μάλιστα να εκλέγεται στη νέα βουλή

Στη Χαριλάου Τρικούπη από την άλλη υπήρχε δυσαρέσκεια για την επιλογή του κ. Λοβέρδου να ευχηθεί καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση και πολλοί πιστεύουν ότι η παραίτησή του και από απλό μέλος του κόμματος δείχνει πιθανή συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πάντως ο ίδιος ο πρώην υπουργός αρνείται τα περί συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα λέγοντας ότι «δεν έχει ιδέα» για όσα διαρρέονται σχετικά.

«Ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του»

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας την παραίτηση Λοβέρδου ανέφεραν πως «καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από το ΠΑΣΟΚ σημείωναν πως δεν γνώριζαν, δεν είχαν ενημερωθεί, δεν υπήρχε επικοινωνία με τον Λοβέρδο νωρίτερα. Όπως έλεγαν «η επιστολή έφθασε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ 10 λεπτά μετά τις ανακοινώσεις Λοβέρδου».

Επίσης, οι ίδιοι άνθρωποι θεωρούν παράδοξο το γεγονός ότι «προεκλογικά ο Λοβέρδος αγωνιζόταν για τον Βόρειο Τομέα και 10 ημέρες μετά κάνει λόγο για πολιτικές διαφωνίες».

Αν σου άρεσε κάνε