Ο Σωκράτης Φάμελλος νέος πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σωκράτης Φάμελλος νέος πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:33 Δημιουργία 03/07/23, 15:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τον Σωκράτη Φάμελλο ψήφισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πρόεδρό της κάνοντας δεκτή την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Στο ίδιο πλαίσιο εξέλεξε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Νάσο Ηλιόπουλο, Νίκο Παππά και Θεοδώρα Τζάκρη.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Διονύσης Καλαματιανός και διευθυντής ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει για αντιπρόεδρο της Βουλής την Όλγα Γεροβασίλη. Επίσης αποφάσισε να υπερψηφίσει την πρόταση για πρόεδρο της Βουλής τον Κώστα Τασούλα.

Θέμα, όμως, που απασχόλησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χωροταξία της νέας κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας καθώς στην ίδια πτέρυγα, στα αριστερά στην αίθουσα της Βουλής, είχαν τοποθετηθεί και οι εκπρόσωποι των Σπαρτιατών, ανάμεσα μάλιστα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε διαμαρτυρία και συζήτηση με τον κ. Τασούλα προκειμένου να αλλάξει η χωροταξία.

«Θα τιμήσουμε την ψήφο των πολιτών»

Σε δήλωσή του σχετικά με την εκλογή του ο κ. Φάμελλος ανέφερε τα εξής:

«Είναι μεγάλη η τιμή και η ευθύνη ανάληψης των καθηκόντων που απορρέουν από την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ευχαριστώ την Πολιτική Γραμματεία για την πρόταση και όλους και όλες τους/τις βουλευτές/τριες για την επιλογή.

Μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του προεδρείου της Κ.Ο., με συντροφικότητα και δημοκρατία, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μας αλλά και στην ευθύνη που έχουμε έναντι των μελών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και έναντι της ελληνικής κοινωνίας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη στήριξή τους σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Δεσμευόμαστε ότι όλη η Κ.Ο. θα τιμήσει την ψήφο των πολιτών στο Κοινοβούλιο εκπροσωπώντας τα συμφέροντα όλης της κοινωνίας, πέρα από κομματικές ταμπέλες.

Θα συνεισφέρουμε παράλληλα, στην ταχεία ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είναι αναγκαία, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας που βάλλονται από την πολιτική που εφάρμοσε την προηγούμενη τετραετία και θα συνεχίσει να εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αλλά και για να διαμορφώσει την προοδευτική διέξοδο που χρειάζεται και αξίζει η Ελλάδα.

Όπως έκανε διαχρονικά, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για όλους και όλες, για μία κοινωνία προόδου με αξιοπρέπεια και αξιοκρατία, αλλά και τους νέους και τις νέες που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε υποχρέωση επίσης να υψώσουμε τείχος απέναντι στις σκοταδιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις που βρήκαν, δυστυχώς, χώρο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, τα ατομικά δικαιώματα, το κράτος δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Οφείλουμε ακόμη να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας και τους θεσμούς που απαξιώθηκαν και υποβαθμίστηκαν την προηγούμενη τετραετία.

Η οδυνηρή για όλες και όλους μας αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα ανέδειξε, για ακόμη μια φορά, το πολιτικό του μέγεθος αλλά και τη δυνατότητά του να προχωρά σε πολιτικές τομές. Μάς καλεί να συνεισφέρουμε όλοι και όλες στο επόμενο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οφείλει να είναι νικηφόρο και δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα είναι δίπλα μας.

Το καθήκον που καλούμαστε να υπηρετήσουμε είναι μεγάλο αλλά οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Όλα τα μέλη της Κ.Ο., με συντροφικότητα, θα σταθούμε όρθιοι και θα δουλέψουμε για την Ελλάδα που αξίζουν όλες και όλοι οι Έλληνες. Για να μετατρέψουμε τη συνέπεια και τη συλλογικότητά μας σε πλούτο. Με γνώμονα πάντα το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας. Γιατί μάς ενώνουν και μάς εμπνέουν διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες όπως είναι η δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η ειρήνη, η αλληλεγγύη, η αειφορία και η προκοπή».

Αν σου άρεσε κάνε