Μητσοτάκης: Απαιτούνται καινοτόμες πολιτικές κατά των διακινητών

Μητσοτάκης: Απαιτούνται καινοτόμες πολιτικές κατά των διακινητών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:35 Δημιουργία 29/06/23, 21:31
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πιο καινοτόμες πολιτικές καταπολέμησης των διακινητών σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις που θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με το μεταναστευτικό να αποτελεί βασικό θέμα στην ατζέντα του.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη μείωση των μεταναστευτικών ροών που πέτυχε η Ελλάδα, αποτέλεσμα και της βελτίωσης της συνεργασίας με την Τουρκία το τελευταίο διάστημα.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός είχε επισημάνει ότι η χώρα μας έχει επιτελέσει στο ακέραιο την αποστολή της μειώνοντας κατά 90% τις μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνικά νησιά και τόνισε πως όλη η ενέργειά μας θα πρέπει να κατευθύνεται προς την εξαφάνιση και την απόλυτη στοχοποίηση των άθλιων διακινητών.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε από τις Βρυξέλλες και σαφές μήνυμα προς όσους στοχοποιούν το Ελληνικό Λιμενικό υπογραμμίζοντας κατά την άφιξή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι «είναι απολύτως άδικο να στοχοποιείται από κάποιους ευρωπαϊκούς κύκλους το Ελληνικό Λιμενικό το οποίο έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα και το οποίο έσπευσε και στο τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου να προσφέρει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις υπηρεσίες του.

«Είναι πολύ άδικο να κουνάμε το δάχτυλο στο Ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, που κινδύνευαν να πεθάνουν στη θάλασσα», είχε τονίσει νωρίτερα, μετά την συνάντηση με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Είχε επισημάνει παράλληλα ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι μόνο μία διάσταση της συνολικής μεταναστευτικής μας πολιτικής, σημειώνοντας ότι «πρέπει να μιλήσουμε για επιστροφές και πρέπει επίσης να δείξουμε ότι μπορούμε να παρέχουμε νόμιμες οδούς για όσους είτε διαφεύγουν από διώξεις είτε αναζητούν οικονομικές ευκαιρίες, αλλά με τους δικούς μας κανόνες, όχι με τους κανόνες των διακινητών».

Αν σου άρεσε κάνε