Κικίλιας: «Στην αντιμετώπιση των καταστροφών δεν περισσεύει κανείς»

Κικίλιας: «Στην αντιμετώπιση των καταστροφών δεν περισσεύει κανείς»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:29 Δημιουργία 29/06/23, 19:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τους επικεφαλής των ξένων αποστολών που θα συνδράμουν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, καλωσόρισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε την ανάγκη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, συνεργασίας, αλληλο-υποστήριξης, συνεκπαίδευσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας στο πεδίο των επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα φυσικά φαινόμενα που προκαλεί η ολοένα και αυξανόμενη κλιματική κρίση.

«Η περσινή συνεργασία μάς απέδειξε ότι στην αντιμετώπιση των καταστροφών δεν περισσεύει κανείς. Οι καλές συνεργασίες φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εύχομαι σε όλους μας καλή αντιπυρική περίοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στις ξένες αποστολές, που θα συνδράμουν φέτος στο έργο της δασοπυρόσβεσης- πάντα κάτω από τις οδηγίες των Ελλήνων αξιωματικών-, θα συμμετέχουν συνολικά 180 πυροσβέστες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβακία και τη Μάλτα.

Αν σου άρεσε κάνε