Μητσοτάκης: «Επενδύουμε στην πολιτική της ανάπτυξης»

Μητσοτάκης: «Επενδύουμε στην πολιτική της ανάπτυξης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:43 Δημιουργία 29/06/23, 16:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βασικό θέμα στην ατζέντα το προσφυγικό και μεταναστευτικό βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσερχόμενος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Αναμφίβολα το πιο σημαντικό θέμα στην ατζέντα του ευρωπαϊκού συμβουλίου αφορά στην ευρωπαϊκή πολιτική στα ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου. Θέλω να χαιρετίσω την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και την οποία η πατρίδα μας αναζητούσε εδώ και καιρό καθώς αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση η αντιμετώπιση ενός προβλήματος που αφορά ολόκληρη την Ήπειρο».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως «η πατρίδα μας αποδίδει σημασία στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ευρωπαϊκής ένωσης και είναι μία αποστολή που η ελληνική Πολιτεία, το Λιμενικό, η Αστυνομία με τη συμπαράσταση των Ενόπλων δυνάμεων έχει επιτελέσει στο ακέραιο μειώνοντας κατά 90% τις μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνικά νησιά και αποδεικνύοντας ότι υπάρχει τρόπος να κατεδαφίσουμε τους άθλιους διακινητές οι οποίοι εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο για να μεταφέρουν κατατρεγμένους ανθρώπους σε βάρκες και πλοιάρια που δεν θα έπρεπε ποτέ να αποπλέουν από καμία απολύτως ακτή» και πρόσθεσε: «Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου θέλω να επαναλάβω για ακόμα μία φορά ότι είναι απολύτως άδικο να στοχοποιείται από κάποιους ευρωπαϊκούς κύκλους το Ελληνικό Λιμενικό το οποίο έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα και έσπευσε και σε αυτό το ναυάγιο να προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες του. Όλη μας η ενέργεια πρέπει να κατευθύνεται στην εξαφάνιση και στην απόλυτη στοχοποίηση των άθλιων διακινητών που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το γεγονός ότι άνθρωποι επιβιβάζονται σε πλοιάρια τα οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να πλέουν στη Μεσόγειο».

Για τα ζητήματα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Εξακολουθούμε να επενδύουμε στην πολιτική ανάπτυξης που είναι και η μόνη που μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας αλλά να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να αυξήσει τους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους, κυρίως τους χαμηλόμισθους, οι οποίοι και σήμερα έχουν ανάγκη τη στήριξή μας για να αντιμετωπίσουν την επιμονή ακρίβεια που εξακολουθεί και τους ταλανίζει».

Για την παραίτηση Τσίπρα

Σε ερώτηση πως σχολιάζει την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Θεωρώ ότι ήταν μία αναμενόμενη απόφαση μετά από τρεις συντριπτικές ήττες που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά σε εθνικές εκλογές. Θεωρώ ότι με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα κλείνει ένας κύκλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα που τα τελευταία χρόνια, και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση, ταυτίστηκε με την τοξικότητα, με το διχαστικό λόγο αλλά και με την εκκωφαντική αναποτελεσματικότητα όταν κλήθηκε να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου. Τα κόμματα πρέπει να ενώνουν τους πολίτες και να προτείνουν ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών και σε αυτό τον δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πορεύτηκε ποτέ. Ελπίζω να τον βρει και το εύχομαι ειλικρινά».

Αν σου άρεσε κάνε