Εκλογές 2023: Οι πρωτοκλασσάτοι (και μη) που χάνουν τις έδρες τους στη νέα βουλή

Εκλογές 2023: Οι πρωτοκλασσάτοι (και μη) που χάνουν τις έδρες τους στη νέα βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 00:59 Δημιουργία 26/06/23, 00:54
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Εκτός Βουλής μένουν πρωτοκλασάτα στελέχη και από τα τρία μεγάλα κόμματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μετρά τις περισσότερες απώλειες αφού είδε τα ποσοστά του να συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο σε σχέση με τις εκλογές της 21η Μαΐου.

Συγκεκριμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή η υποψήφια Επικρατείας Πόπη Τσαπανίδου. Στη Β΄ Πειραιώς, δεν εκλέγονται ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ εκτός Βουλής μένει και ο Γιώργος Τσίπρας, υποψήφιος στη Δυτική Αττική. Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών αν ο Αλέξης Τσίπρας κρατήσει την κερδισμένη έδρα, μένει εκτός η Ρένα Δούρου, όπως και ο Γιάννης Δραγασάκης.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης χάνει την έδρα η Δώρα Αυγέρη, ενώ δεν παίρνουν το εισιτήριο για τη Βουλή οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Πάνος Σκουρλέτης, υποψήφιοι στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Στην Α' ΑΘηνών εκτός μένουν μεταξύ άλλων ο Νίκος Βούτσης και ο Νίκος Φίλης.

Στην Α' Θεσσαλονίκης χάνει την έδρα ο Γιάννης Αμανατίδης.

Ο Χρήστος Σπίρτζης υποψήφιος στην Ανατολική Αττική, δεν πήρε το εισιτήριο για την επόμενη Βουλή.

Νέα Δημοκρατία

Εκτός Βουλής μένει από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Κουμουτσάκος, υποψήφιος στον Β. Τομέα Αθηνών. Στην Α' Αθηνών εκτός μένει η Άννα Ροκοφύλλου. Στις Σέρρες εκτός μένει η Φωτεινή Αραμπατζή.

ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ, στον Νότιο Τομέα Αθηνών αν ο Νίκος Ανδρουλάκης κρατήσει την κερδισμένη έδρα, μένει εκτός Βουλής ο Παύλος Χρηστίδης.

Στην Α' Θεσσαλονίκης αν ο κ. Ανδρουλάκης κρατήσει την έδρα, μένει εκτός ο Χάρης Καστανίδης.

Αν σου άρεσε κάνε