Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ θα είναι μια αξιόπιστη αντιπολίτευση»

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ θα είναι μια αξιόπιστη αντιπολίτευση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 23:35 Δημιουργία 25/06/23, 23:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, την ώρα που η ενσωμάτωση στην καταμέτρηση των αποτελεσμάτων βρίσκεται πολύ κοντά στο 98%, με το κόμμα του να λαμβάνει ποσοστό 11,9% και 32 έδρες.

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Ευχαριστώ τους πολίτες που μας ψήφισαν. Και σ' αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ έδειξε μία ανοδική πορεία. Το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει, προχωρά. Είμαστε πανέτοιμοι να ενώσουμε τις αγωνίες και αναπτερώσουμε τις ελπίδες σε όλους τους δημοκράτες πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι μία αξιόπιστη αντιπολίτευση. Θα είμαστε δίπλα σας. Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγύηση στη χώρα. Θα πρέπει να μας προβληματίσει η άνοδος της ακροδεξιάς με τα νεοναζιστικά μορφώματα. Στόχος μας είναι να έχουμε μία σύγχρονη κεντροαριστερά και είμαστε μία ισχυρή πρόταση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε πως «απόψε όλοι μαζί κάναμε ένα ακόμη βήμα στην ανοδική πορεία, που σταθερά διαγράφει το Κίνημα μας. Το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει, ανανεώνεται και προχωρά», ευχαριστώντας όσους στήριξαν με τη ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στις εκλογές. «Από αύριο το πρωί, ξεκινά ένα νέο ταξίδι για τη δημιουργία ενός ρεύματος κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, για μια ισχυρή Ελλάδα. Την Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πρωταγωνιστή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Σε αυτή την πορεία θα είμαστε όλοι μαζί», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «στη διπλή εκλογική αναμέτρηση αυξήσαμε την εκλογική και κοινοβουλευτική μας δύναμη κατά 50%. Σε πολλούς νομούς το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη» ενώ τόνισε: «Ξαναπιάσαμε το νήμα της Ιστορίας και ενώνουμε τις αγωνίες, τα όνειρα και τις ελπίδες μας με τους προοδευτικούς, δημοκράτες πολίτες».

Δεσμεύτηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή, προοδευτική δύναμη, θα ασκήσει στιβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση με αρχές και αξίες» και πρόσθεσε ότι θα δώσει «σε όλες τις μάχες, που έχουμε μπροστά μας, για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τον σεβασμό των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ανάδειξη ενός νέου, βιώσιμου και ανθεκτικού μοντέλου παραγωγής, που θα δώσει προοπτική στη νέα γενιά».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ, η πατριωτική και σύγχρονη κεντροαριστερά, θα είναι η εγγύηση για όλα αυτά.

Ιδιαίτερα σχολίασε πως πρέπει «να προβληματίσει η άνοδος της ακροδεξιάς και των νεοναζιστικών μορφωμάτων».

«Διαχρονικά η παράταξη μας ήταν δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα. Το αποψινό αποτέλεσμα υπογραμμίζει το χρέος μας να οικοδομήσουμε τη σύγχρονη κεντροαριστερά για να αποκτήσει η χώρα μια ισχυρή, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Αν σου άρεσε κάνε