O... ανασχηματισμός του νικητή Μητσοτάκη - Σενάρια και ονόματα για το νέο υπουργικό συμβούλιο

O... ανασχηματισμός του νικητή Μητσοτάκη - Σενάρια και ονόματα για το νέο υπουργικό συμβούλιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 23:08 Δημιουργία 25/06/23, 23:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με τον αέρα του απόλυτου κυριάρχου στο πολιτικό σκηνικό έπειτα από δύο εκλογικές νίκες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εργάζεται ήδη για την επόμενη μέρα ετοιμάζοντας τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Αν και κανείς δεν βρίσκεται στο μυαλό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πληροφορίες και τα σενάρια που κυκλοφορούν εδώ και μέρες με τα πιθανότερα να συγκλίνουν στα εξής:

-Το υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται να αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ ο Νίκος Δένδιας μετακινείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

-Πλήρης αλλαγή και στα πρόσωπα που αναλαμβάνουν το υπουργείο Οικονομικών Επικρατέστερος είναι ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ εκεί μετακινείται από το υπουργείο Ανάπτυξης ο Νίκος Παπαθανάσης. Ο μέχρι πρότινος υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας είναι πιθανό να μετακινηθεί στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

-Στη θέση του κ. Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας είναι πιθανό να βρεθεί ο Άδωνης Γεωργιάδης.

-Την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει σύμφωνα με τις ίδες εκτιμήσεις ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης.

-Το υπουργείο Υγείας μάλλον αναλάβει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,, ενώ η Νίκη Κεραμέως είναι πιθανό να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών. Στη θέση της κυρίας Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας μάλλον θα βρεθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

-Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ενέργειας αναλαμβάνει ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

-Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη, ενώ για το νεοσύστατο υπουργείο Οικογενειακής Πολιτικής και Κοινωνικής Συνοχής ακούγεται το όνομα της Σοφίας Ζαχαράκη.

Άκης Σκέρτσος παραμένει υπουργός Επικρατείας, ενώ χαρτοφυλάκια υπουργών Επικρατείας θα δοθούν στον Μάκη Βορίδη και στον Σταύρο Παπασταύρου.

Για το υπουργείο Τουρισμού ακούγεται η Όλγα Κεφαλογιάννη, για το Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο νυν δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, για το Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Χρήστος Στυλιανίδης ή ο Δημήτρης Καιρίδης, για το Ναυτιλίας ο Νότης Μηταράκης, για το Κλιματικής Κρίσης ο Βασίλης Κικίλιας, για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ στο Πολιτισμού είναι το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνει η Λίνα Μενδώνη.

Για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακούγονται τα ονόματα του Κώστα Τσιάρα ή του Λευτέρη Αυγενάκη.

Αν σου άρεσε κάνε