Μητσοτάκης: 10.000 προσλήψεις στην Υγεία και αυξήσεις μισθών τη νέα τετραετία

Μητσοτάκης: 10.000 προσλήψεις στην Υγεία και αυξήσεις μισθών τη νέα τετραετία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:35 Δημιουργία 23/06/23, 15:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η κάλπη είναι άδεια και ότι το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται, «πρέπει να την ξαναγεμίσουν οι κάλπες».

«Σκοπός μου μέχρι την τελευταία μέρα είναι να πείσω να προσέλθουν στην κάλπη και να μην εγκαταλείψουν την κάλπη για την παραλία θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα θα προεξοφληθεί», πρόσθεσε.

«Κάποιοι δοξάζονται κρυπτόμενοι» σημείωσε αναφερόμενος στα κόμματα δεξιά της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε «να πάνε όλοι οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, λυπάμαι που χρειάζεται πάλι αυτό και λυπάμαι που μπορεί να έχουμε μια Βουλή που μόνο πολυφωνική δεν θα είναι. Κάποιοι πήγαν να μας πείσουν ότι είναι οι μοναδικοί πατριώτες».

«Ζητάμε μια ασφαλή και λειτουργική αυτοδυναμία δεν χρειαζόμαστε κατ’ ανάγκη κάτι παραπάνω. Δεν θα ήθελα μια πλειοψηφία του ενός βουλευτή. Είχαμε 156 βουλευτές, θέλουμε ποσοστό που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εφαρμόσουμε πρόγραμμα».

Σχολιάζοντας τα φαινόμενα αλαζονείας ανέφερε: «Δεν θέλω να υπάρξουν σημάδια αλαζονείας, δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα, όσο μεγαλύτερη η εντολή του λαού τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη, τόσο πιο πολύ πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά».

Η νέα κυβέρνηση και τα πρώτα νομοσχέδια

Ερωτηθείς για το κυβερνητικό σχήμα που θα σχεδιάσει αν εκλεγεί, είπε πως «κάποιοι από το υπουργικό συμβούλιο μπορεί να κάτσουν στον πάγκο. Δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί».

«Το πρώτο μας νομοσχέδιο θα αφορά την επικαιροποίηση της οργάνωσης του κράτους και το δεύτερο θα αφορά τη νομοθετική αποτύπωση των κεντρικών οικονομικών μας πρωτοβουλιών, το οποίο μπορεί να έχει ψηφιστεί και πριν από τις διακοπές ή αμέσως μετά», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για την Υγεία

Αναφερόμενος στον τομέα της Υγείας και τις τομές που απαιτούνται είπε ότι είναι έτοιμος για αυτές παρά το πολιτικό κόστος. «Όπου οι διοικήσεις είναι τεχνοκρατικές τα νοσοκομεία λειτουργούν σωστά», σημείωσε, τονίζοντας πως θα υπάρχει «σκληρή αξιοκρατία στην επιλογή και συνεχής αξιολόγηση». Δεσμεύτηκε μάλιστα για 10.000 νέες προσλήψεις στον κλάδο.

«Δεν θα είμαι ένας διαχειριστής πρωθυπουργός» ανέφερε, κάνοντας λόγο για «τετραετία αλμάτων για τη χώρα». «Αυτό σημαίνει και ρήξεις και συγκρούσεις με κατεστημένα συμφέροντα και νοοτροπίες» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι «εφόσον χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα θα το κάνουμε» ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει επιβάρυνση για τον πολίτη ο οποίος θα έχει τις υπηρεσίες αυτές δωρεάν.

Για τις αυξήσεις 25% στον ιδιωτικό τομέα τόνισε: «είναι η εκτίμησή μας, προφανώς δεν νομοθετούμε. Βλέπουμε πως υπάρχει μια μέση αύξηση στους μισθούς, η ανεργία πέφτει, οι εργοδότες δεν βρίσκουν εργαζόμενους και τους λέμε πληρώστε παραπάνω, γίνονται επενδύσεις σε πόλεις περιφερειακές με καλά δημόσια πανεπιστήμια, υπάρχουν συμβάσεις,» ενώ είπε ότι ο κατώτατος μπορεί να φθάσει στα 950 ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας.

Μεγάλη προτεραιότητα η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής: ηλεκτρονικές συναλλαγές, δυνατότητα της ΑΑΔΕ να χρησιμοποιεί τα big data για στοχευμένους ελέγχους. Το κράτος όταν θέλει μπορεί να εφαρμόσει τον νόμο.

Για τα ελληνοτουρκικά

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι είναι «πολύ πιθανή μια συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο». Όπως είπε σκοπεύει να του θέσει και το θέμα της Ροδόπης ζητώντας του «να σταματήσει το τουρκικό προξενείο να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας».

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει κανονικά την πολιτική ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων. «Όπως εγώ δεν υποδεικνύω στον Ερντογάν τι θα κάνει, έτσι και εκείνος δεν μπορεί να υποδεικνύει στην Ελλάδα πως θα εξοπλίζεται» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αν σου άρεσε κάνε