Ο Αυγενάκης χαρακτήρισε «αδιάβαστο» τον Κουτσούμπα στα θέματα του αθλητισμού

Ο Αυγενάκης χαρακτήρισε «αδιάβαστο» τον Κουτσούμπα στα θέματα του αθλητισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:32 Δημιουργία 22/06/23, 21:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε με ανάρτησή του στα social media σε άρθρο του Δημήτρη Κουτσούμπα για τον αθλητισμό, υπογραμμίζοντας ότι είναι γεμάτο ανακρίβειες.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης χαρακτήρισε «αδιάβαστο» τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, ενώ ξεκαθάρισε ότι το διάστημα της θητείας του «διαθέσαμε στον αθλητισμό το πρωτοφανές ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ», για να κλείσει με την επισήμανση ότι «εμείς με σχέδιο, τάξη και διαφάνεια, επί τέσσερα χρόνια, φροντίζουμε (και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε) με πράξεις την ανάπτυξη του αθλητισμού μας και της αθλητικής οικογένειας».

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Αυγενάκης αναφέρει τα εξής:

«Αδιάβαστος ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε άρθρο του για τον αθλητισμό. Έχει μείνει μερικά χρόνια πίσω και περιγράφει σαν σημερινή την προβληματική κατάσταση που παραλάβαμε το 2019!

Μιλά για έλλειψη χρηματοδότησης των ερασιτεχνικών σωματείων, στα οποία -για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια- καταβάλαμε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ 57 εκατ. ευρώ την τελευταία 3ετία:

-τα 13,5 εκατ. για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στο τέλος του 2020 και στις αρχές του 2021 και

-τα 43,5 εκατ. ως μερίδιό τους (21,7 εκατ. το 2022 και 21,8 εκατ. φέτος) από τον μόνιμο ετήσιο μηχανισμό ενίσχυσης του αθλητισμού μας.

Αυτόν που η Κυβέρνηση μας της Νέας Δημοκρατίας τόλμησε και θέσπισε, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων και διαθέσαμε ήδη 128 εκατ., σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, μέσα στην πρώτη διετία εφαρμογής του.

Την 4ετία 2020-2023 οι δαπάνες μας για τον αθλητισμό αγγίζουν το πρωτοφανές ποσό των 400 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 67%, καθώς στην αντίστοιχη 4ετία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόλις 240 εκατ.

Μίλησε και για τις αναξιοποίητες εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τον Ολυμπιακό μας πλούτο. Αλλά δεν είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, με σφιχτά χρονοδιάγραμμα και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις το σχέδιο Αξιοποίησης των Ολυμπιακών μας Εγκαταστάσεων στην Αττική, που παρουσιάσαμε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου:

-για την ολιστική αναβάθμιση του OAKA (κέντρο υγρού στίβου με 11 πισίνες, αντικατάσταση όλων των ταρτάν στίβου, συντήρηση κατασκευών Καλατράβα, εκσυγχρονισμός των τένις, κατασκευή νέου πολυδύναμου κλειστού, ανακατασκευή των ξενώνων για να αποδοθούν ξανά στους αθλητές, ενεργειακά, εθνικό προπονητήριο άρσης βαρών κλπ) συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 100 εκατ. εκ των οποίων το 60% χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης)

-για την «ανάσταση» των δύο κλειστών γυμναστηρίων («σπίτι» του κλειστού στίβου και του βόλεϊ) στην Παιανία

-για το ζωντάνεμα του ξεχασμένου, στον ΟΑΕΔ μέχρι πρότινος, Ολυμπιακού Χωριού.

Αρκετές από αυτές τις αναβαθμίσεις των αθλητικών χώρων γίνονται ανταποδοτικά από τη Lamda Development, βάσει του συμφωνητικού για το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά και τη μετεγκατάσταση αθλημάτων και αθλητών έως ότου να κατασκευαστούν οι νέες εγκαταστάσεις στο Ελληνικό. Κανένας αθλητής, κανένα σωματείο, καμία Ομοσπονδία δεν «έμεινε στο δρόμο» κ. Κουτσούμπα.

Κι επειδή συμφωνούμε απολύτως όταν λέτε (αλλά δεν το κάνετε) πως «είναι σημαντικό να ακούς τους ανθρώπους του αθλητισμού», γι’ αυτό και από τις πρώτες μας νομοθετικές ρυθμίσεις ήταν η θέσπιση της υποχρεωτικής συμμετοχής εκπροσώπου των αθλητών και των προπονητών με ψήφο στα ΔΣ των Ομοσπονδιών των αθλημάτων τους (άρθρο 6 του ν. 4726/2020).

Άρθρο, όμως, που το ΚΚΕ καταψήφισε κ. Κουτσούμπα...

Εμείς με σχέδιο, τάξη και διαφάνεια, επί 4 χρόνια, φροντίζουμε (και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε) με πράξεις την ανάπτυξη του αθλητισμού μας και της αθλητικής οικογένειας».

Αν σου άρεσε κάνε