Ανδρουλάκης: «Η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι ο

Ανδρουλάκης: «Η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι ο "νέος φόβος" που έχει εφεύρει ο κ. Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:31 Δημιουργία 20/06/23, 22:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ψήφο στο ΠΑΣΟΚ την Κυριακή «για να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση αύριο, και ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική επιλογή κυβέρνησης τα επόμενα χρόνια», ζήτησε από τους εκλογείς ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης,

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «Εμείς τιμούμε τη λαϊκή ετυμηγορία. Θεωρούμε όμως, ότι αυτό συνέβη γιατί λειτούργησε ο μηχανισμός του φόβου για τα χειρότερα. Δηλαδή οι πολίτες δεν εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία, αλλά φοβήθηκαν τα χειρότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να γκρεμίσουμε τον μηχανισμό του φόβου και να διαμορφώσουμε τον μηχανισμό της ελπίδας για τα καλύτερα» και συμπλήρωσε: «Κατ' εμέ, την πατρίδα τη συμφέρει να υπάρχει μια άλλη πολιτική και όχι αυτή που έχει υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία. Αναξιοκρατία, διαφθορά, αδιαφάνεια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι στις προηγούμενες εκλογές «ο φόβος ήταν ότι "έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ" και κέρδισαν με 20 μονάδες διαφορά. Είναι ο γνωστός "νέος φόβος" που έχει ανακαλύψει ο κ. Μητσοτάκης. "Ψηφίστε Νέα Δημοκρατία, γιατί θα σας χαλάσουμε τις διακοπές τον Αύγουστο". Ωραίοι είναι αυτοί οι "φόβοι", αλλά δεν υπάρχει πια δράκος. Ο ελληνικός λαός μπορεί να στηρίξει τις ελπίδες του σε μια ισχυρή, προοδευτική, αξιόπιστη αντιπολίτευση. Με εμάς ισχυρούς, η Νέα Δημοκρατία θα αναγκαστεί να μην έχει τέτοια συμπεριφορά βαθέως πελατειακού κράτους».

Ως προς τον εκλογικό πήχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Η πραγματικότητα είναι ότι σε αυτό το νέο πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, δεν υπάρχει πήχης. Πήχης είναι να γίνει ξανά η παράταξή μας ο βασικός πυλώνας απέναντι στη συντήρηση. Αυτός είναι ο στόχος της παράταξής μας. Μπορεί να μην επιτευχθεί απόλυτα τώρα, σε έναν χρόνο, σε δύο χρόνια, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Απέναντι στη συντήρηση, να είναι η δημοκρατική παράταξη ως γνήσιος εκφραστής κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικού Έλληνα. Εκεί συγκλίνει η ανανέωση του ΠΑΣΟΚ, η ενότητα και η πολιτική του αυτονομία».

Σχετικά με τους έντονους διαξιφισμούς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της Θράκης ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να διχάζεται ο ελληνικός λαός για ένα ζήτημα που θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή κι ευαισθησία, και κατέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση που κράτησε.

«Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι ήξερε πρώτος την ιστορία αυτή και μετά ενημέρωσαν και τον κ. Τσίπρα. Γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης; Περίμενε να πει ο κ. Τσίπρας το πρόβλημα με τον υποψήφιο βουλευτή του; 'Αρα, ήξερε ο κ. Μητσοτάκης εδώ και εβδομάδες, ότι στα ψηφοδέλτιά του υπάρχει ένας άνθρωπος που οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι παίζει έναν άσχημο ρόλο και τον κρατούσε στα ψηφοδέλτιά του και περίμενε τον κ. Τσίπρα να το πει; Αυτό δεν είναι συγκάλυψη;

Εμείς τι θέλουμε από τους βουλευτές μας, χριστιανούς ή μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες; Να σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάννης. Διότι αυτή η Συνθήκη είναι που έχει σφυρηλατήσει τη σταθερότητα και δεν πρέπει να πάμε σε καμία περίπτωση στα παιχνίδια Ερντογάν, που έκανε λόγο για αναθεώρησή της. Ας βγουν λοιπόν δημοσίως να πουν οι υποψήφιοι βουλευτές, ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης. Γιατί δεν το κάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;».

«Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος διαβίωσης με τα ενοίκια. Επαναλαμβάνω τον στρατηγικό μας στόχο για 150.000 κοινωνικές κατοικίες στα πρότυπα Ισπανίας, Πορτογαλίας, Αυστρίας, Γερμανίας και Ιταλίας», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης για τη στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων, τα ενοίκια είναι δυστυχώς τόσο υψηλά, που δεν μπορεί ένα νέο ζευγάρι να ξεκινήσει τη ζωή του με αξιοπρέπεια.

Για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ο κ. Ανδρουλάκης παρατήρησε πως «είναι ένα τραγικό γεγονός: Έχουν χάσει εκατοντάδες άνθρωποι τη ζωή τους. Πρέπει να υπάρξουν έρευνες για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη τι έκανε η Ελλάδα όταν έμαθε την ύπαρξη αυτής της δύσκολης κατάστασης στο συγκεκριμένο πλοίο. Και να ενημερωθεί και η διεθνής κοινή γνώμη, ώστε να μην χτυπούν τη χώρα μας ξένα μέσα».

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα για την αναφορά του σε συνέντευξη στα Χανιά, ότι «κάτι θα ξέρει» ο κ. Ανδρουλάκης, και δεν αναφέρεται στις υποκλοπές. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «μόλις το έμαθα, πήγα στην ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Την προηγούμενη Πέμπτη βγήκε το ψήφισμα της PEGA - το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - που κατακεραυνώνει τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη. 'Αρα, εγώ έκανα ό,τι μπορούσα σε κάθε επίπεδο».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τους κυρίους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για συγκάλυψη στο θέμα των υποκλοπών και των τηλεοπτικών αδειών αντίστοιχα. «Τι έκαναν εκείνοι; Για να δούμε ποιος κρατάει ποιον: Όταν έμαθε ο κ. Τσίπρας ότι καταδικάστηκε 13-0 ο στενότερός του συνεργάτης, ο κ. Παππάς, τον κράτησε στα ψηφοδέλτια ή τον έδιωξε; Τον κράτησε στα ψηφοδέλτια. Όταν ο κ. Μητσοτάκης έμαθε τις υποκλοπές που σχεδίασε το παρακράτος, που βασικός πρωταγωνιστής ήταν ο ανιψιός του, τι έκανε; Συγκάλυψη. 'Αρα, εδώ έχουμε μια περίπτωση, τη δική μου, που συγκρούεται και προσπαθεί με αξιακό τρόπο να διασφαλίσει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ποιότητα της δημοκρατίας, κι από την άλλη έχουμε δύο αρχηγούς κομμάτων, οι οποίοι, επειδή φοβούνται κάτι, προφανέστατα, συγκαλύπτουν τα περιβάλλοντά τους».

Αν σου άρεσε κάνε