Η ΝΔ διέγραψε τον υποψήφιο βουλευτή της Σπήλιο Κρικέτο

Η ΝΔ διέγραψε τον υποψήφιο βουλευτή της Σπήλιο Κρικέτο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:58 Δημιουργία 16/06/23, 20:54
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη ο υποψήφιος βουλευτής, Σπήλιος Κρικέτος διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία.

Αιτία της διαγραφής του κ. Σπήλιου Κρικέτου ήταν οι δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφορικά με τη δράση των μεταναστών που φθάνουν στη χώρα μας, με αφορμή το ναυάγιο στην Πύλο.

«Απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπήλιος Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Κρικέτος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο Kontra υποστήριξε ότι «οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα δεν δουλεύουν αλλά επιδίδονται σε κλοπές και είναι γεμάτα τα αστυνομικά τμήματα».

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος «εάν αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοικτά της Πύλου, έφταναν στη χώρα μας, θα κλέβανε, δεν θα δούλευαν και θα μένανε 15 σε μια γκαρσονιέρα;»

Ο υποψήφιος της ΝΔ έδωσε την απάντηση: «Οι προηγούμενοι που είχαν έρθει, που δεν πνίγηκαν, τι κάνανε; Αυτό κάνουν».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για ρεσιτάλ απανθρωπιάς.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε πως «η μη αποπομπή του από το ψηφοδέλτιο του κόμματός του, σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ συμφωνούν απολύτως με το ρατσιστικό παραλήρημά του και είναι οι πολιτικοί χορηγοί της απανθρωπιάς».

Αν σου άρεσε κάνε