Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ πρέπει να αυξήσει τα ποσοστά του και τις έδρες του»

Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ πρέπει να αυξήσει τα ποσοστά του και τις έδρες του»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:58 Δημιουργία 13/06/23, 22:51
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Οι έδρες του ΚΚΕ είναι στήριγμα στον λαό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας παράλληλα τα θέματα που βρίσκονται στο προσκήνιο του δημόσιου διαλόγου λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Για το μείζον ζήτημα της Ροδόπης και την πολιτική κόντρα των τελευταίων ημερών, ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι «εδώ και πολλές δεκαετίες το τουρκικό προξενείο, η τουρκική άρχουσα τάξη, οι κυβερνήσεις, έκαναν παρεμβάσεις και προσπαθούσαν να αξιοποιήσουν τη μειονότητα στα δικά τους παιχνίδια, τα αστικά παιχνίδια».

«Πιστεύω ότι γίνεται ένας μεγάλος αποπροσανατολισμός. Έχει ανέβει πολύ ψηλά στη δημοσιότητα το θέμα, χωρίς να χρειάζεται. Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία. Οι μειονότητες πρέπει να είναι γέφυρες φιλίας, αλληλεγγύης, κατανόησης ανάμεσα στους λαούς και δεν μπορεί να είναι ένα εργαλείο, να εργαλειοποιούνται για άλλα συμφέροντα», πρόσθεσε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Γιατί να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ

Επιπλέον, στην ερώτηση «γιατί να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ στις 25 Ιουνίου αν δεν ψήφισε ΚΚΕ στις 21 Μαΐου», ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ως εξής: «Το ΚΚΕ πήρε 7,23%, 427 χιλιάδες ψήφους και 26 βουλευτικές έδρες στις 21 Μαΐου. Για να κρατήσουμε αυτές τις έδρες χρειάζεται να αυξήσουμε πολύ το ποσοστό και τις ψήφους. Διότι ο νέος εκλογικός νόμος, οι εκλογές αυτές είναι νέες εκλογές γίνονται με έναν πιο άδικο, πιο ληστρικό εκλογικό νόμο που το πρώτο κόμμα με το μπόνους που έχει από τον εκλογικό νόμο κλέβει, ληστεύει να το πω έτσι απλά έδρες από άλλα κόμματα και από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Δηλαδή θα κλέψει 5, 6, 4 ανάλογα, έδρες και ανάλογα τι ποσοστά θα πάρουν τα άλλα κόμματα και το πρώτο κόμμα. Άρα λοιπόν για να κρατήσουμε τις βουλευτικές έδρες που πιστεύουμε ότι χρειάζονται γιατί θα είναι στήριγμα για τον ελληνικό λαό, θα είναι στήριγμα στους καθημερινούς αγώνες του, θα είναι στήριγμα μέσα στη Βουλή για να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα από μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που προφανώς έχει ένα αντιλαϊκό πρόγραμμα κατά την άποψή μας και το έχουμε επιχειρηματολογήσει αυτό, άρα πραγματική αντιπολίτευση μπορεί να κάνει μόνο το ΚΚΕ. Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση; Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε με το 30% της προκοπής αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή. Και θα κάνει τώρα με 18 ή 20%».

Ερωτηθείς σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Αλέξη Τσίπρα ότι «κάθε ψήφος στα μικρότερα κόμματα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά είναι ψήφος που ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία», ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τα παλιά βρόμικα ΠΑΣΟΚικά κόλπα του παλιού ΠΑΣΟΚ. Όταν ήταν ο ίδιος σε μονοψήφιο αριθμό ποσοστού δεν τα έλεγε αυτά, έλεγε άλλα πράγματα, αλλά έτσι είναι δυστυχώς ο κ. Τσίπρας, έτσι είναι αυτό το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως κοιτάξτε να δείτε τη Νέα Δημοκρατία την ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του και ως κυβέρνηση πριν που ο λαός είχε νωπή τη μνήμη του τυχοδιωκτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση τα τέσσερα τελευταία χρόνια όπου πήγε και ψήφισε το 50%, 200 ολόκληρα αντιλαϊκά νομοσχέδια της Νέας Δημοκρατίας, και έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους στη Νέα Δημοκρατία».

«Και βέβαια δικαιολογημένα μετά πανηγύριζε ο κύριος Μητσοτάκης ότι "έβαψε" μπλε όλη τη χώρα. Στον ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται αυτό και κοιτάξτε να δείτε 1% παραπάνω στο ΚΚΕ, να πάει από το 7 στο 8%, σημαίνει 2 έδρες παραπάνω. Σημαίνει δύο βουλευτές οι οποίοι θα είναι πανταχού παρόντες και μέσα στη Βουλή να καταψηφίζουν, να εμποδίζουν αντιλαϊκά νομοσχέδια, μέτρα κλπ και έξω από αυτούς τους αγώνες του λαού. 1% παραπάνω για παράδειγμα στο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δύο βουλευτές οι οποίοι θα ψηφίζουν νόμους αντιλαϊκούς γιατί έχουν κοινή κατεύθυνση στα βασικά προγράμματα αυτά τα κόμματα και βεβαίως θα υπονομεύουν στην ουσία το εργατικό λαϊκό κίνημα, τους αγώνες του λαού που θα διεκδικεί για να κερδίσει έστω μια ανάσα ζωής», πρόσθεσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η... viral ατάκα

«Αυτό το "αυτοί είστε" το οποίο έγινε η viral ατάκα της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου και αυτή σε ένα βαθμό ποιους αφορά τελικά; Τους αφορά όλους το ίδιο; Δηλαδή όλοι ίδιοι είναι οι άλλοι και εσείς μόνοι σας είσαστε οι καλοί;» ρωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας για να απαντήσει: «Aυτό μου βγήκε αυθόρμητα στη Βουλή, αν και είναι έκφραση που γενικά τη χρησιμοποιώ, και έγινε viral ακριβώς γιατί ακούμπησε σε αυτό που πίστευε και η πλειοψηφία του λαϊκού κόσμου που πίστευε ο ελληνικός λαός πιστεύω, γιατί πραγματικά τα κόμματα του κατεστημένου έχουν ίδιες προγραμματικές στοχεύσεις. Τι να πούμε; Τα 350 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τα έχουν όλοι ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Αυτά θα υλοποιήσει η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη από τη Δευτέρα μετά τις εκλογές και αυτά θα κληθούν να υπερψηφίσουν πάλι τα υπόλοιπα κόμματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε