Επίθεση Τσίπρα κατά Μητσοτάκη, ΝΔ για το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Ροδόπη

Επίθεση Τσίπρα κατά Μητσοτάκη, ΝΔ για το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Ροδόπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:06 Δημιουργία 12/06/23, 18:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οξεία κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας για τη στάση που κράτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα της Ροδόπης, μετά τη συνάντηση του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Ιωάννη Σαρμά ανέφερε τα εξής: «Συνάντησα τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό προκειμένου να του εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να εργαλειοποιήσει στην προεκλογική αρένα το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη. Εγείρεται μείζον ζήτημα θεσμικό αλλά και εθνικό» και συνέχισε λέγοντας: «Εξέφρασα την ανησυχία μου για την στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης μια πρακτική που διχάζει την τοπική κοινωνία πολώνει και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει ήδη την Αγκυρα να τρίβει τα χέρια της. Εξέφρασα επίσης την ανησυχία και τον προβληματισμό μου γιατί εργαλειοποιείται η ΕΥΠ με στοχευμένες αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε φιλικά ΜΜΕ προς τη ΝΔ για να δημιουργούν εντυπώσεις. Μια ΕΥΠ που τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια μετατράπηκε σε μια υπηρεσία αποκλειστικά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της στενής εξουσίας του κ. Μητσοτάκη με παράνομες παρακολουθήσεις των πολιτικών του αντίπαλων και υπουργών ακόμα και της ηγεσίας των ΕΔ».

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί τη Θράκη εντός των επόμενων ημερών, πρόσθεσε: «Δεν διστάζει και τώρα να την εργαλειοποιεί την ΕΥΠ στον προεκλογικό αγώνα. Αυτό είναι απαράδεκτο άθλιο και εθνικά επιζήμιο. Εξέφρασα την ανησυχία μου για τον ωμό εκβιασμό και την στοχοποίηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε στοχευμένο το δημόσιο «ωμό εκβιασμό» της μουσουλμανικής μειονότητας από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για τον οποίο είπε πως είχε στόχο όλους τους Έλληνες «ως μια πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει για όποιον πολίτη έχει αντίθετες σκέψεις στο μέλλον με την κομματική και οικογενειακή εξουσία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, πρόσθεσε πως «η μουσουλμανική μειονότητα θα θωρακιστεί μέσα από την εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβε η σχετική διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή το 2020».

«Η Ελλάδα είναι ισχυρή δημοκρατία. Θα παραμείνει ισχυρή δημοκρατία», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας.

Αν σου άρεσε κάνε