Μητσοτάκης από Ιστιαία: «Μονόδρομος και αίτημα των καιρών η αυτοδυναμία για τις δύσκολες και γρήγορες αποφάσεις»

Μητσοτάκης από Ιστιαία: «Μονόδρομος και αίτημα των καιρών η αυτοδυναμία για τις δύσκολες και γρήγορες αποφάσεις»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:49 Δημιουργία 09/06/23, 15:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε και από την Ιστιαία ότι η αναβάθμιση του συστήματος της δημόσιας υγείας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, ενώ τόνισε ότι η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στη χώρα.

«Για εμάς η δημόσια υγεία -θέλω να το ακούσετε και εδώ στην Ιστιαία- είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Έχω κουραστεί πραγματικά να απαντώ σε fake news της αντιπολίτευσης που ισχυρίζονται ότι δήθεν "εμείς θέλουμε", λέει, "να ιδιωτικοποιήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας"» είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στην Ιστιαία και προσέθεσε: «Εμείς στηρίξαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην πανδημία και θα εξακολουθούμε να το στηρίζουμε. Θα κάνουμε 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Θα ξαναφτιάξουμε τα Κέντρα Υγείας μας. Θα εκσυγχρονίσουμε τα νοσοκομεία μας, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Θα ξαναδούμε θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ και με τις διακομιδές- και τις διακομιδές με ασθενοφόρα αλλά και τις εναέριες διακομιδές».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε πιλοτικό πρόγραμμα διακομιδών για απομονωμένες περιοχές: «Δρομολογούμε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα για εναέριες διακομιδές, ταχύτατες, για απομονωμένες περιοχές της χώρας, για τους ορεινούς μας όγκους, ακριβώς για να ξέρουν και οι πολίτες οι οποίοι είναι στην περιφέρεια, στα πιο απομονωμένα μέρη, ότι αν, ο μη γένοιτο, τύχει κάτι θα μπορούν να έχουν γρήγορα πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Εμείς για όλα αυτά, λοιπόν, δεσμευόμαστε και θα τα κάνουμε πράξη. Και ξέρουμε να τα κάνουμε πράξη. Είμαστε σήμερα πολύ πιο έμπειροι από ό,τι ήμασταν πριν από τέσσερα χρόνια».

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην ανάγκη ισχυρής αυτοδυναμίας λέγοντας: «Η αυτοδυναμία είναι και μονόδρομος αλλά ταυτόχρονα είναι και αίτημα των καιρών. Διότι θα χρειαστεί την επόμενη μέρα να πάρουμε δύσκολες και γρήγορες αποφάσεις. Αυτές τις αποφάσεις μπορεί να τις πάρει μόνο μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία δεν θα μπλέκει σε μικροκομματικά παζάρια αλλά θα έχει μια νωπή λαϊκή εντολή να εφαρμόσει το πρόγραμμά της». Κάλεσε δε τους ψηφοφόρους να μην εφησυχάσουν επισημαίνοντας ότι δεν έχει κριθεί τίποτα.

«Το σκορ του πρώτου αγώνα δεν μετράει εδώ, στον δεύτερο γύρο, μας δίνει όμως μια μεγάλη ανάσα. Ναι, κερδίσαμε με 20 μονάδες, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, αλλά πρέπει να επανεπιβεβαιωθεί στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Πρέπει, επίσης, να κάνουμε μια προσπάθεια να πείσουμε ακόμα συμπολίτες μας που μπορεί να το σκέφτηκαν να μας ψηφίσουν πριν από δύο εβδομάδες και να μην το έκαναν τελικά» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στο κυβερνητικό έργο για την πυρόπληκτη Εύβοια, στα έργα που δρομολογούνται στον νομό, ενώ τέλος, αναφέρθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης:

«Ο λαός την πήρε την απόφασή του στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Μας είπε: ”Κυβερνήστε, λύστε μας τα προβλήματα”. Ξέρετε γιατί μας το είπε αυτό; Διότι δεν υπάρχει κανείς άλλος διατεθειμένος να αναλάβει την ευθύνη, κανείς άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι ασχολούνται για τα πρωτεία της αντιπολίτευσης. Εμείς, όμως, για κυβέρνηση ψηφίζουμε, όχι για αντιπολίτευση. Εσείς πρωθυπουργό ψάχνετε και υπουργούς αύριο οι οποίοι θα έρθουν να σας λύσουν τα προβλήματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: «Το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση, αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αλλά από τη στιγμή που και το ΠΑΣΟΚ έρχεται και λέει ”με 149 βουλευτές, λέει, και να έχετε 149 βουλευτές, όχι, εγώ στην αντιπολίτευση θέλω να είμαι”, εμείς τους λέμε ότι τότε δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή, για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο, από αυτό το οποίο θα κάνει ο ελληνικός λαός: να δώσει ισχυρή αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 25ης Ιουνίου».

Αν σου άρεσε κάνε