Κατάργηση των περιοριστικών όρων επιδιώκουν οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή

Κατάργηση των περιοριστικών όρων επιδιώκουν οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:22 Δημιουργία 01/06/23, 22:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη δρομολόγηση νομικών διαδικασιών ώστε να καταργηθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου που έχει επιβληθεί στην Εύα Καϊλή γνωστοποίησαν σε ανακοίνωσή τους οι συνήγοροί της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί.

Μάλιστα οι δύο συνήγοροι της κυρίας Εύας Καϊλή σημειώνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα επανέλθει στα καθήκοντά της στο Ευρωκοινοβούλιο και ότι σήμερα δεν προσήλθε στην συνεδρίαση, λόγω προσωπικού κωλύματος.

«Η κυρία Καϊλή δεν συμμετείχε σήμερα στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λόγω προσωπικού κωλύματος. Τις επόμενες μέρες θα επανέλθει στα καθήκοντά της» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι συνήγοροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού.

Όπως επισημαίνουν «έχει κινηθεί η νομική διαδικασία για να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι, ιδιαίτερα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, γιατί επιθυμεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο».

«Με διάταξη του ανακριτή έχει επιτραπεί στον σύντροφό της Φρατζέσκο Τζιόρτζι να διαμένει στην κοινή κατοικία» καταλήγει η δήλωση των δύο δικηγόρων.

Επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο

Η Εύα Καϊλή την περασμένη Παρασκευή, 26 Μαίου, αφέθηκε ελεύθερη και χωρίς «βραχιολάκι», με τον όρο να μην ταξιδέψει εκτός Βελγίου.

Η Εύα Καϊλή είναι πλέον ελεύθερη να βγει από την οικία της και «να ασκήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ιδιότητά της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί.

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου των δικηγόρων της:

«Από σήμερα, με εντολή του ανακριτή δικαστή Μισέλ Κλεζ και τη σύμφωνη γνώμη του ομοσπονδιακού δικαστή Ραφαέλ Μαλαγνίνι, η κ. Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη να βγει από την οικία της και να ασκήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από την ιδιότητά της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από το Βέλγιο, που επιβλήθηκε, δεν την στενοχωρεί, αφού η κ. Καϊλή θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο μετά τη δικαστική δικαίωσή της. Τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την αθωότητα της Καϊλή πληθαίνουν καθημερινά».

Αν σου άρεσε κάνε