Εξηγήσεις Ανδρουλάκη και απάντηση σε ΝΔ: «Δίκαιη φορολόγηση σημαίνει ισχυρό κοινωνικό κράτος»

Εξηγήσεις Ανδρουλάκη και απάντηση σε ΝΔ: «Δίκαιη φορολόγηση σημαίνει ισχυρό κοινωνικό κράτος»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:03 Δημιουργία 01/06/23, 21:52
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Διευκρινίσεις για την φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και ειδικότερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Ουδέποτε δήλωσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή το πρόγραμμά μας για φόρο στα κέρδη. Είπαμε ότι θεωρούμε ότι ο φόρος στα μερίσματα πρέπει να είναι 5% όπως είναι σήμερα ως τις πρώτες 50.000. Από τις 50.000 έως τις 100.000 10% και πάνω από τις 100.000 15%».

Τόνισε ότι -όντας ευρωβουλευτής επί χρόνια- γνωρίζει καλά το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, σημειώνοντας ότι αυτή η συζήτηση «δεν θα γίνει με όρους επικοινωνιακού ολοκληρωτισμού που επιβάλλει η ΝΔ», την οποία κατηγόρησε ότι προωθεί το «ουγγρικό μοντέλο». Ο ίδιος επισήμανε ότι «θέλουμε να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητάει να «φορολογηθούν τα υπερκέρδη τραπεζών, παραγωγών ενέργειας και προμηθευτών», συμπληρώνοντας ότι «δεν είμαστε τιμωρητικοί για το επιχειρείν. Δίκαιη φορολόγηση σημαίνει ισχυρό κοινωνικό κράτος».

«Ή θα έχουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος και δίκαιη φορολόγηση. Ή θα έχουμε άδικη φορολόγηση και ανίσχυρο κοινωνικό κράτος. Εγώ υπηρετώ το πρώτο, λέω συγκεκριμένα πράγματα. Γιατί ο κ. Σκέρτσος λέει φορομπηχτική πολιτική. Στις 70.000 μέρισμα, μιλάμε για τους πολύ λίγους Έλληνες, για ελάχιστους, για 1.000-2.000 οικογένειες. Αυτή είναι η αγωνία του κ. Μητσοτάκη, οι 2.000 πιο πλούσιοι Έλληνες εις βάρος της μεσαίας τάξης», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για το αν το πρόγραμμά του κόμματος κατέβηκε από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, όπως κατήγγειλε η Νέα Δημοκρατία, είπε: «Όλα είναι στο site μας, το καθένα στο σωστό σημείο», για να συμπληρώσει: «Όραμα μου είναι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος».

«Η ΝΔ κέρδισε γιατί ο χρυσός χορηγός της ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε κατόπιν και υπογράμμισε πως «ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα είναι εμπόδιο στις ανισότητες».

Κληθείς να πει ποιος είναι ο πήχης του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές, είπε: «Η δημοκρατική παράταξη να ξαναγίνει πρωταγωνιστής και βασικός αντίπαλος της Ν.Δ.».

Αν σου άρεσε κάνε