Ένα, δύο ή... κανένα ντιμπέιτ - Άκαρπη η συζήτηση στη διακομματική

Ένα, δύο ή... κανένα ντιμπέιτ - Άκαρπη η συζήτηση στη διακομματική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:32 Δημιουργία 30/05/23, 22:05
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η διεξαγωγή των εκλογών στις 25 Ιουνίου επανέφερε το θέμα των ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αν και στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής με το θέμα να παραπέμπεται για τη συνεδρίαση της Πέμπτης

Στην ουσία δηλαδή, θα ξεκαθαρίσει εάν θα γίνει ένα, δύο ή... κανένα ντιμπέιτ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη διεξαγωγή δύο διαφορετικών ντιμπέιτ, ένα μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και ένα μεταξύ των κυρίων Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δεν δόθηκε απάντηση.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε μάλιστα και τις δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης, ότι είναι ανοικτός στη διεξαγωγή τηλεμαχίας με τον κ. Τσίπρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να συμφωνεί με ντιμπέιτ των δύο.

Το ΚΚΕ απέρριψε την πρόταση, λέγοντας πως θέλει ένα ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Το τι θα συμβεί, εν τέλει, αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην επόμενη συνεδρίαση της Διακομματικής.

Παράλληλα, έγινε δεκτή η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών και του Επικράτειας, να μην υπάρξουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων, παρά την προσωπική γνωμοδότηση του επικεφαλής του ΕΣΡ. Η πρόταση έγινε δεκτή από τα κόμματα και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η ΚΥΑ, η οποία θα καθορίζει τις διατάξεις για τους υποψήφιους. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Αν σου άρεσε κάνε