Εκλογές 2023: Συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή για την εξέταση των ενστάσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:21 Δημιουργία 29/05/23, 21:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με θέμα την εξέταση ενστάσεων επί απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, συνεδριάζει αύριο, Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 13.00 η Διακομματική Επιτροπή. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η εν λόγω επιτροπή συγκροτήθηκε σήμερα με σχετική απόφαση της υπουργού Εσωτερικών. Εισηγητής ορίζεται ο κ. Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη, με αναπληρωτή τον κ. Ιωάννη Μόσχο, Βοηθό Συνήγορο για την Ίση Μεταχείριση.

Στην Επιτροπή μετέχει η Υπουργός Εσωτερικών, ως Πρόεδρος, την οποία αναπληρώνει σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, σύμφωνα με την παρ. 1στ του προοιμίου της παρούσας, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Η Επιτροπή έχει αποφασιστική αρμοδιότητα και έργο της είναι η εξέταση ενστάσεων επί απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, για τις οποίες δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία της παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 4648/2019, ο έλεγχος συγκεκριμένων αιτήσεων κατόπιν αιτήματος μέλους ή μελών της Επιτροπής, καθώς και ο δειγματοληπτικός έλεγχος των αιτήσεων που έγιναν αποδεκτές κατά την παρ. 3 του ως άνω άρθρου.

Τη Γραμματειακή Υποστήριξη της Επιτροπής αναλαμβάνουν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών: α) Παρασκευή Καλδή, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, β) Θεοδόσιος Φλώρος, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, γ) Κοσμάς Χατζηβασίλογλου, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού.

Έργο της Γραμματείας της Επιτροπής είναι η προετοιμασία των εισηγήσεων, η λήψη και διαβίβαση των αιτήσεων, η τήρηση πρακτικών, η αρχειοθέτηση και ταξινόμηση όλων των εγγράφων της Επιτροπής καθώς και κάθε άλλη απαιτούμενη εργασία για την εύρυθμη λειτουργίας της.

Αν σου άρεσε κάνε