Ο χαιρετισμός Κουτσούμπα στα νέα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Ο χαιρετισμός Κουτσούμπα στα νέα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:44 Δημιουργία 28/05/23, 18:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κάλεσμα περαιτέρω ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του το απόγευμα της Κυριακής στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας χαιρέτισε εκ μέρους της ΚΕ του κόμματος, ιδιαίτερα, τους 13 νεοεκλεγμένους βουλευτές από τους 26 συνολικά που εξελέγησαν με το ΚΚΕ και οι οποίοι αποτελούν το 50% της συνολικής κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Η σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ, με ποσοστό 7,23%, με 427.000 ψήφους, 26 βουλευτές, κατακτώντας την τρίτη θέση στην Αττική, αυτή τη φορά με διψήφια ποσοστά στις εργατικές λαϊκές γειτονιές, όπως και η επίσης μεγάλη αύξηση σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, είναι το αισιόδοξο μήνυμα αυτών των εκλογών. Αναμφίβολα δεν παραβλέπουμε τον συνολικό αρνητικό συσχετισμό. Όμως, η άνοδος του ΚΚΕ σε ψήφους και σε ποσοστά είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούν σήμερα να χαμογελάνε χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, άνθρωποι της βιοπάλης, φοιτητές, μαθητές. Η άνοδος του ΚΚΕ για κάθε άνθρωπο που νιώθει προοδευτικός, αριστερός, είναι μία ακτίνα φωτός στο σκοτάδι, άσχετα αν τελικά έφτασε στην κάλπη ή όχι, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Απηύθυνε κάλεσμα σε όλους και όλες άσχετα με το τι ψήφισαν, σημειώνοντας «τους λέμε, αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν πριν να το κάνουν τώρα! Να κάνουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό! Κάναμε ένα βήμα, πάμε τώρα για τα επόμενα!».

Ο γγ του ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι «οι εκλογές του Ιούνη γίνονται με έναν ακόμα πιο άδικο εκλογικό νόμο, που κλέβει έδρες για να τις χαρίσει ως μπόνους στο πρώτο κόμμα» τόνισε, στη συνέχεια, πως «το επόμενο θετικό βήμα, θα είναι το ΚΚΕ να αχρηστεύσει τον εκλογικό νόμο, να κρατήσει τις 26 έδρες που μας έδωσε ο λαός. Κι αυτό μπορεί να γίνει εάν δεν χαθεί ούτε μία ψήφος από τις 427.000 που μας ψήφισαν, αλλά και να καταφέρουμε να πείσουμε πολύ περισσότερους να μας ψηφίσουνε τώρα, με ένα πιο μεγάλο εκλογικό ποσοστό».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε, ακόμα, ότι δεν πρέπει να χαθεί καμία ψήφος στο ΚΚΕ, σε καμία περιφέρεια και για οποιονδήποτε λόγο και πρόσθεσε: «Οι εκατοντάδες χιλιάδες που ψήφισαν άλλα κόμματα, ας σκεφτούν ότι τώρα, με βάση τα αποτελέσματα, δεν έχουν κανένα λόγο να δώσουν τόση δύναμη στη ΝΔ που θα είναι μια κυβέρνηση αντιλαϊκή και αυτοδύναμη με βάση τον εκλογικό νόμο. Δεν χρειάζεται να δώσουν την ψήφο τους ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ που διαγκωνίζονται και τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα ηγηθεί στο χώρο της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας. Είναι τα κόμματα που θα δώσουν χέρι βοήθειας στη ΝΔ να περνά τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως το έκαναν και την προηγούμενη τετραετία ψηφίζοντας 200 και πλέον νομοσχέδια της ΝΔ. Δεν χρειάζεται επίσης, να σκορπίσουν οι ψήφοι τους σε άλλα μικρότερα σχήματα, όπως η ΠΛΕΥΣΗ, το ΜέΡΑ25 και άλλοι σχηματισμοί. Αφού, δεν έχουν τίποτε διαφορετικό να προσφέρουν, ούτε μέσα στη βουλή ως αντιπολίτευση στις αντιλαϊκές πολιτικές, ούτε πολύ περισσότερο μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα που το υπονομεύουν και στο περιεχόμενο της πάλης και στην οργάνωση και μαζικότητά του».

Ο κ. Κουτσούμπας κατέληξε λέγοντας πως «στις 25 του Ιούνη αυτό που θα έχει μεγαλύτερη σημασία για το λαό και τη χώρα μας, είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και τη στρατηγική που θα αυτή θα εφαρμόσει» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας και τόνισε πως «όσο περισσότεροι είναι οι βουλευτές του ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατοί θα είναι οι αγώνες μας, μέσα κι έξω από τη Βουλή. Δεν εφησυχάζουμε με τα όσα πετύχαμε. Προχωράμε παραπέρα! Για να είναι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ στις 26 Ιουνίου. Για να είναι πιο δυνατός ο λαός».

Αν σου άρεσε κάνε