Καστανίδης: «Προσωπική προσβολή η επιλογή Ανδρουλάκη για την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης»

Καστανίδης: «Προσωπική προσβολή η επιλογή Ανδρουλάκη για την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:17 Δημιουργία 27/05/23, 15:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ως προσωπική προσβολή χαρακτηρίζει ο πρώην βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, την επιλογή του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει για τον εαυτό του την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

«Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την απόφασή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης», επισημαίνει ο κ. Χάρης Καστανίδης σε δήλωσή του, μετά την απόφαση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη που αφήνει τον πρώην υπουργό ο εκτός Βουλής.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καστανίδη έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.

Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.

Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.

Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια.

Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

Αν σου άρεσε κάνε