Ο Αντώνης Σαμαράς βραβεύθηκε ως εξέχουσα προσωπικότητα των αποφοίτων του Harvard

Ο Αντώνης Σαμαράς βραβεύθηκε ως εξέχουσα προσωπικότητα των αποφοίτων του Harvard

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:05 Δημιουργία 26/05/23, 17:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βραβεύτηκε από το Harvard Business School, ως μία από τις πέντε εξέχουσες προσωπικότητες των αποφοίτων της φημισμένης σχολής.

Κατά την απονομή ο κοσμήτορας της Οικονομικής Σχολής του Harvard, Στρίκαντ Ντάταρ αναφέρθηκε στην ακαδημαϊκή πορεία του, σημειώνοντας: «Υιός ενός καρδιολόγου ο Α. Σαμαράς, αναμενόταν να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του. Μία μέρα όμως ένας φίλος τον κάλεσε σε ένα εργαστήριο χημείας στο κολλέγιο Αμχερστ για να ακούσει μία ομιλία του Τζων Κένεθ Γκαλμπρέιθ. Ενθουσιασμένος ο Αντώνης άλλαξε το αντικείμενο των σπουδών του και ακολούθησε τα οικονομικά».

Ο κοσμήτορας Ντάταρ, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι βραβεύονται απόφοιτοι που έδρασαν στη σταδιοδρομία τους ως πραγματικοί ηγέτες κάνοντας την διαφορά στον κόσμο και «διατηρώντας τα υψηλότερα κριτήρια και αξίες σε οτιδήποτε έπραξαν».

«Λίγες καριέρες είναι τόσο δύσκολες και τόσο απρόβλεπτες όσο η πολιτική. Ο Αντώνης όμως, από την αρχή συνέχισε να εστιάζει την προσοχή του σε αυτό που τον κινητοποιούσε. Δηλαδή στην αγάπη για τον λαό και στην αγάπη για επίλυση των προβλημάτων (της πατρίδας). Είναι το καθήκον και ο σεβασμός που ενσαρκώνει ο Αντώνης υπηρετώντας τον Ελληνικό λαό, κάτι που θα καθορίσει και την πολιτική του κληρονομιά, δημιουργώντας έναν λαμπρό φάρο για τις μελλοντικές γενεές των ηγετών» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ενώ πρόσθεσε: «Πιστός ηγέτης εργάσθηκε ακούραστα για να υπηρετήσει τον Ελληνικό λαό. Το πολιτικό του αποτύπωμα είναι ιστορικό. Παρ’ όλα αυτά παρέμεινε προσγειωμένος και σεμνός, πάντοτε απευθυνόταν σε όλους, τείνοντας ευήκοα ώτα με ανοικτή καρδιά».

Στην σχετική ανακοίνωση του πανεπιστημίου σημειώνεται ότι «για πάνω από 50 χρόνια το βραβείο Alumni Achievement Award έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες των οποίων το στρατηγικό όραμα καθοδηγεί την εργασία τους, και η ηγεσία τους είναι παράδειγμα προς μίμηση».

Στο γεύμα που ακολούθησε ο πρύτανης χαρακτήρισε «ιστορικό» το αποτύπωμα του Αντώνη Σαμαρά για την χώρα του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς ήταν ο μόνος Ευρωπαίος πολίτης που τιμήθηκε σε αυτή την διακεκριμένη απονομή.

Πηγή: ERTnews

Αν σου άρεσε κάνε