Μητσοτάκης: «Πολιτικός σεισμός και οριστική κυβερνητική λύση το αποτέλεσμα»

Μητσοτάκης: «Πολιτικός σεισμός και οριστική κυβερνητική λύση το αποτέλεσμα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:49 Δημιουργία 21/05/23, 22:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συγκινημένος με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επί της ουσίας είπε πως οι δεύτερες κάλπες θα επισπευσθούν, ώστε να έρθει γρήγορα η «οριστική κυβερνητική λύση στον τόπο».

«Συνεπής στις δεσμεύσεις μου από αύριο θα ακολουθήσω όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα», είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, διατηρώντας όμως όπως έσπευσε να προσθέσει την πεποίθηση ότι η απλή αναλογική δεν καταλήγει σε σταθερές κυβερνήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «πολιτικό σεισμό» που δίνει την εντολή να επιταχυνθεί η διαδικασία για «οριστική κυβερνητική λύση στον τόπο». Αυτό δήλωσαν οι πολίτες, «εγκρίνοντας την επιλογή της αυτοδύναμης ΝΔ που είναι ο μόνος δρόμος για τις μεγάλες αλλαγές», όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα νίκησε τον διχασμό» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εμφανίστηκε ενωτικός, απευθυνόμενος και στους πολίτες που δεν τον ψήφισαν. «Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη που εναποθέτει στους ώμους μου ένα τόσο εντυπωσιακό ποσοστό», είπε ο πρωθυπουργός.

«Οι πολίτες θέλουν ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, με πιο τολμηρές αλλαγές ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος που μας χωρίζει από την Ευρώπη», είπε ο κ. Μητσοτάκης στην δήλωση του μετά την σαρωτική νίκη της ΝΔ με 20 μονάδες επί του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι πολίτες ζήτησαν μια κυβέρνηση που να πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και να μπορεί να τις υλοποιήσει», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δεύτερες κάλπες είναι πιθανό να στηθούν ακόμη και στις 25 Ιουνίου.

Αν σου άρεσε κάνε