Τσίπρας από Πάτρα: «Την Κυριακή λέμε καλημέρα στην αλλαγή»

Τσίπρας από Πάτρα: «Την Κυριακή λέμε καλημέρα στην αλλαγή»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:32 Δημιουργία 19/05/23, 22:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση πραγματοποίησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα.

«Την Κυριακή λέμε καληνύχτα Μητσοτάκη, καλημέρα στην αλλαγή», ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος αναφέρθηκε και στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο ΣΚΑΙ για το «σχέδιό του για τη μεσαία τάξη», τονίζοντας πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν θα του δώσουν συγχωροχάρτι γιατί είναι ασυγχώρητος: «Να τιμωρήσει και να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους χάρη στο νόμο Κατσέλη. Και τώρα καταλάβαμε γιατί επιμένει τόσο πολύ ότι δήθεν εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα στο πρόγραμμά μας. Γιατί θέλει με τον αντιπερισπασμό αυτό να κοιτάζουν οι πολίτες αλλού την ώρα που αυτός θα ετοιμάζεται να τους πάρει τα σπίτια».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε, επίσης, για εντολή του ελληνικού λαού προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τονίζοντας πως το δίλημμα της Κυριακής είναι «αλλαγή ή Μητσοτάκης, δικαιοσύνη ή Μητσοτάκης».

«Αφήστε τους ανιστόρητους διμέτωπους κι ελάτε να βάλουμε τέλος στον εφιάλτη των Ελλήνων. Ελάτε να αρπάξουμε τη μεγάλη ευκαιρία της απλής αναλογικής για να φτιάξουμε από Δευτέρα κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα αφήνουμε τις διαφορές μας στην άκρη και προχωράμε μαζί να κάνουμε πράξη την αλλαγή. Εκείνος που εξισώνει το ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ βοηθάει, το θέλει ή όχι, τη ΝΔ. Είτε θα έχουμε ΝΔ και συγκάλυψη είτε ΣΥΡΙΖΑ και δικαιοσύνη».

Την ίδια ώρα, απευθύνθηκε ξανά στους νέους, «που θα κρίνουν την εκλογική μάχη», υπογραμμίζοντας πως ο μεγαλύτερος τρόμος των αυταρχικών καθεστώτων είναι αυτοί που επιμένουν να ελπίζουν, αυτοί που δεν έχουν κανένα λόγο να συμβιβαστούν: «Ο κ. Μητσοτάκης επί τέσσερα χρόνια έχει βάλει στο σημάδι τη νέα γενιά. Την θεωρεί εχθρό. Εμπόδιο στο σχέδιό του για την Ελλάδα. Εμείς νιώθουμε περήφανοι για τη νέα γενιά. Δεν θα μοιράσουμε ούτε pass, ούτε δωροκάρτες με δωρεάν ίντερνετ, ούτε θα πάμε να την εξαπατήσουμε με 150άρια. Θα δεσμευτούμε μονάχα για ένα πράγμα: Ότι η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα δίκαιη, που θα χωράει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες όλων. Γι’ αυτό και την Κυριακή τους λέμε: Πάμε να τελειώνουμε με την αδικία, με την ανασφάλεια. Πάμε να ρίξουμε κουβά τις δημοσκοπήσεις. Πάμε να κάνουμε έξωση στον κ. Μητσοτάκη και στη χειρότερη κυβέρνηση που σας στοχοποίησε. Πάμε στη κάλπη για να τελειώνει ο εφιάλτης».

Αναφερόμενος, μάλιστα, στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, αναρωτήθηκε ποια απόσταση είναι μεγαλύτερη, αυτή που χωρίζει τη Δεξιά από την Αριστερά ή αυτή που χωρίζει την ανθρωπιά από την αναισθησία.

Επανάλαβε, εξάλλου, πως το συμβόλαιο αλλαγής δεσμεύει όλους κατά γράμμα και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν και σε καμία να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό: «Δεν προβλέπουμε εμείς αυξήσεις φόρων και εισφορών για τη μεσαία τάξη. Μειώσεις φόρων προβλέπουμε. Αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ και για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπουμε. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος προβλέπουμε. Μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα προβλέπουμε. Κατάργηση του ΕΦΚ για το αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο προβλέπουμε. Γιατί εμείς έχουμε πλέον όχι μόνο πολιτική αλλά και ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε και να δώσουμε ανάσες ειδικά στη μεσαία τάξη, που φορτώθηκε δυσανάλογα βάρη τις ημέρες των μνημονίων κι εξαπατήθηκε βάναυσα από τον κ. Μητσοτάκη το 2019».

Ο κ. Τσίπρας επανάλαβε και τι θα περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα υπογραφεί τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής του:

Πρώτον, την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, έως ότου θεσμοθετηθεί και υλοποιηθεί η νομοθετική ρύθμιση των χρεών.

Δεύτερο, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, το μηδενισμό του σε συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης, βρεφικές τροφές, γάλα, ψωμί, όπως επίσης τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Και τρίτο, την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής γι' αυτές τις εξετάσεις.

Απάντησε, μάλιστα, στον κ. Μητσοτάκη που είπε πως αναστολή πλειστηριασμών είναι Συνταγματικός παραλογισμός: «Αυτός που πέρασε δεκάδες ΠΝΠ για απευθείας αναθέσεις. Τώρα δεν του αρέσει. Γιατί θα χάσουν τα funds. Οι φίλοι του. Γιατί μιλά ως εκπρόσωπός τους. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη».

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε την Αχαϊκή πρωτεύουσα, λόγω της βαρύτητας που δίνει στον προοδευτικό κόσμο της περιοχής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα τοπικά στελέχη της παράταξης. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι και βουλευτής Αχαΐας του κόμματος.

Αν σου άρεσε κάνε