Σκέρτσος: «Το κρυφό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε επανάληψη της φορολαίλαπας του 2015-2019»

Σκέρτσος: «Το κρυφό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε επανάληψη της φορολαίλαπας του 2015-2019»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:30 Δημιουργία 19/05/23, 18:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανακοίνωση για το «κρυφό» όπως το χαρακτηρίζει οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ο υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο κ. Ακης Σκέρτσος αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας πείσει ότι "το ‘χει με τα νούμερα" και διαθέτει κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα. Την ίδια ώρα, μετά τον κ. Κατρούγκαλο, πρωτοκλασάτα στελέχη του μπερδεύουν την ελληνική μεσαία τάξη με τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος».

Παρακάτω, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού επισημαίνει: «Να ενημερώσουμε, λοιπόν, την κυρία Φωτίου και τον ΣΥΡΙΖΑ -παρότι η ίδια έχει διατελέσει αρμόδια Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων- ότι το ποσό των 5.000 ευρώ είναι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ κάτω ακόμη και από το όριο της φτώχειας στη χώρα μας, που ορίζεται στα 5.700 ευρώ ετησίως και προσθέτει: «Είναι σαφές ότι η κυρία Φωτίου και το κόμμα της "οραματίζονται" στην πραγματικότητα με το οικονομικό τους πρόγραμμα των 83 δισ. ευρώ -που μας θέτει αυτομάτως σε νέα μνημόνια- μια ελληνική μεσαία τάξη των 420 ευρώ μηνιαίως ή των 5.000 ευρώ ετησίως. Είναι εξίσου σαφές ότι προετοιμάζουν μια νέα φοροεπιδρομή σε όλους τους υπόλοιπους -κατά την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ- "πλούσιους" της κανονικής ελληνικής μεσαίας τάξης με εισοδήματα από 10.000 έως 30.000 ευρώ ετησίως».

Ο κ. Σκέρτσος καταλήγει ως εξής: «Ένα είναι σίγουρο: το κρυφό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια επανάληψη της φορολαίλαπας που ζήσαμε το 2015-2019. Η ιστορία, όμως, μόνο ως φάρσα μπορεί να επαναληφθεί. Γι αυτό αυτή την Κυριακή δεν θα τους αφήσουμε να εφαρμόσουν ξανά τις ιδεοληψίες τους και θα πούμε ένα πλειοψηφικό και αυτοδύναμο "ναι" στην δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας και των εισοδημάτων όλων των πολιτών, που μόνο η ΝΔ απέδειξε ότι μπορεί να εγγυηθεί».

Αν σου άρεσε κάνε