Μητσοτάκης: «Η επενδυτική βαθμίδα θα ωφελήσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά»

Μητσοτάκης: «Η επενδυτική βαθμίδα θα ωφελήσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:26 Δημιουργία 18/05/23, 21:11
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την τελευταία του στάση στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Πέμπτης με ομιλία του από τη Θεσσαλονίκη, μόλις λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές.

Με το σύνθημα «η νίκη αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη» έγινε δεκτός στο Παλέ ντε Σπόρ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ.

«Η Κυριακή που μας έρχεται είναι η μέρα που θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή, ανοίγοντας τον δρόμο για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

«Είμαι στη πόλη που τόσο αγαπώ. Η νίκη ανοίγει από την Θεσσαλονίκη. Σας αποκάλεσα συμπατριώτες γιατί δεν ξεχνώ ότι είμαι και απόγονος Μακεδονομάχου γιατί ο παππούς μου πολέμησε εδώ. Το γαλάζιο κύμα ξεκινά από τον Θερμαϊκό και συναντά αυτό που απλώθηκε από τα Χανιά και σε όλη την πατρίδα μας. Η σημερινή συγκέντρωση είναι ο καλύτερος πρόλογος για την Κυριακή. Γιορτάζει η μισή Ελλάδα, αλλά θα γιορτάσει και η Δημοκρατία. Θα γιορτάσει όλη η χώρα ανοίγοντας τον δρόμο για μια αυτοδύναμη Ελλάδα και μία αυτοδύναμη ΝΔ» είπε στον πρόλογό του ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ενώ ανέφερε ότι «ενισχύσαμε το κύρος της χώρας, αυξήσαμε επενδύσεις και νέες δουλειές, μειώσαμε φόρους και εισφορές, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό». «Τα είπαμε και τα κάναμε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού σχετικά με το κυβερνητικό έργο των τελευταίων ετών.

Από το μέτωπο της οικονομίας: «Είπαμε θα στηρίξουμε τους αγρότες μας, θα θωρακίσουμε την άμυνα μας και θα ενισχύσουμε το κύρος της χώρας μας» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στην επενδυτική βαθμίδα, από την οποία θα ωφεληθούν και επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά.

«Μειώθηκαν 50 φόροι. Είχα πει ότι θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ 30% και μειώθηκε 35%. Το αφορολόγητο αυξήθηκε. Καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης. Σε 48 μήνες δημιουργήσαμε 300.000 θέσεις εργασίας. Είμαστε κοντά στην επενδυτική βαθμίδα. Για να κατακτηθείτε έχει μία προϋπόθεση., μια σταθερή κυβέρνηση, δηλαδή κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε η μεγάλη παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε, αλλά και οι συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά αυξήσεις ύστερα από 12 χρόνια και όσοι αδικήθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου θα συνεχίσουν να ενισχύονται έως ότου αυτή σβήσει οριστικά».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην κρίση που δημιούργησε η Τουρκία το 2020 υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της ΝΔ να επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο σε όλο το μήκος των συνόρων ενώ αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με τα αεροσκάφη Rafale αλλά και τις στρατηγικές συμφωνίες που έκανε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Στο Θησείο το απόγευμα της Παρασκευής

Εν τω μεταξύ αύριο Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης στις 08:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και 'Ακη Παυλόπουλο.

Στις 17:15 θα προβληθεί συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εκπομπή του MEGA «Live News» και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

Στις 20:30 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Θησείο, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.

Αν σου άρεσε κάνε