Μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής προανήγγειλε από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας

Μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής προανήγγειλε από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:22 Δημιουργία 16/05/23, 16:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την βούληση του για την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης μακράς πνοής η οποία θα στηρίξει την κοινωνία, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας κατά την διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

Παράλληλα, ο κ. Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε μηδενικό ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης ενώ υποστήριξε ότι το πρόγραμμα του κόμματος είναι απόλυτα κοστολογημένο και έχει ως στόχο να διαλύσει την αισχροκέρδεια.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προανήγγειλε την σύσταση Προανακριτικής επιτροπής για την διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαϊου, ενώ σε ερώτηση για τις ενδεχόμενες συνεργασίες είπε πως «ο κ. Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των δημοκρατικών δυνάμεων», κάνοντας μάλιστα δώρο στον κ. Μητσοτάκη, όλη «αυτή την εμμονή του» με το σύστημα «Δήμητρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε επίσης ότι εάν κερδίσει στις εκλογές, θα θεσπίσει μηδενικό ΦΠΑ, σε ψωμί, γάλα, παιδικές τροφές, ενώ όπως είπε ιδιαιτέρως σημαντικό είναι να γίνονται «ουσιαστικοί έλεγχοι» στην αγορά και όχι «έλεγχοι μαϊμού» «όπως κάνει τώρα το υπουργείο Ανάπτυξης».

Παράλληλα, κάλεσε τους νέους και τους συνταξιούχους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη, καθώς όπως είπε οι πρώτοι στοχοποιήθηκαν και οι δεύτεροι εξαπατήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για τους πλειστηριασμούς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης ο οποίος θα περιλαμβάνει 700.000 νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, μέσα από την ονομαστική διαγραφή χρεών κατά 60%, την κρατική επιδότηση και όρους στη λειτουργία των funds.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για υποκρισία στα εθνικά ζητήματα και ιδιαίτερα στην περίπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τη χώρα στις ράγες της εθνικής γραμμής.

Αν σου άρεσε κάνε