Πυρά Τσίπρα κατά  Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις: «Παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο...»

Πυρά Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις: «Παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο...»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:26 Δημιουργία 11/05/23, 15:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη πως υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και πως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για την υπόθεση στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε εύλογη την αναφορά του κ. Νίκου Ανδρουλάκη για την ανάγκη να λογοδοτήσουν «οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους», συμπληρώνοντας ωστόσο πως με κυβέρνηση ΝΔ, δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει πράξη.

«Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει αυτό πράξη. Στις 22 του Μάη ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν», τόνισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει ως εξής:

«Από τη χθεσινή συζήτηση, προέκυψε μία σπάνια είδηση. Για πρώτη φορά δημόσια, ο κύριος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις. Αν όμως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο, προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή και γιατί η κυρία Βλάχου που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο παρανόμως υπέγραφε – η εισαγγελέας της ΕΥΠ - τις παράνομες αυτές παρακολουθήσεις; Γιατί παραμένει ακόμα στη θέση της και γιατί 9 μήνες μετά η Δικαιοσύνη δεν έχει αποδώσει καμία ευθύνη, καμία κατηγορία σε κανέναν; Η αναφορά του κύριου Ανδρουλάκη για την ανάγκη οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν είναι εύλογη. Μόνο που είναι εξίσου εύλογο ότι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει πράξη. Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει αυτό πράξη. Στις 22 του Μάη ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν».

Αν σου άρεσε κάνε