Δημητρακόπουλος: «Αμεση προτεραιότητα της Καϊλή να επανέλθει στο ευρωκοινοβούλιο»

Δημητρακόπουλος: «Αμεση προτεραιότητα της Καϊλή να επανέλθει στο ευρωκοινοβούλιο»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 23:07 Δημιουργία 09/05/23, 22:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Να επιστρέψει στα καθήκοντά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σκοπεύει η Εύα Καϊλή, που κατηγορείται για το Qatargate, τη γνωστή υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός δικηγόρος και συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε γραπτή δήλωσή του προς τους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, ανέφερε πως η πελάτισσά του αναμένεται να ζητήσει να βγάλει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα όπως σημείωσε «στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο».

«Η κυρία Εύα Καϊλή προτίθεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ζητήσει την αφαίρεση του ηλεκτρονικού μπρασελέ επιτήρησης. Επίσης στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχουν στοιχεία, που δεν είναι ακόμα γνωστά στην κοινή γνώμη που ενισχύουν την αθωότητά της» συμπληρώνει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ελεύθεροι Ταραμπέλα και Τζόρτζι

Νωρίτερα, σήμερα Τρίτη, 9 Μαΐου, αφέθηκαν ελεύθεροι, ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, υπό όρους και χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που κατηγορούνται για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Qatar Gate.

Υπενθυμίζεται ότι σε κατ' οίκον περιορισμό και με ηλεκτρονική επιτήρηση εξακολουθούν να βρίσκονται ο εγκέφαλος της υπόθεσης, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σύντροφος του Τζόρτζι , Εύα Καϊλή.

Την απελευθέρωση υπό όρους των δύο κατηγορούμενων ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία Βρυξελλών, σύμφωνα με το βελγικό Τύπο.

Η βελγική εισαγγελία επισημαίνει ότι «δεν είναι πλέον δικαιολογημένη η προληπτική κράτηση» των Μαρκ Ταραμπέλα και Φραντσέσκο Τζόρτζι, οι οποίοι δε χρειάζεται πλέον να φορούν ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Την απελευθέρωσή τους υπό όρους αποφάσισε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ και η ομοσπονδιακή εισαγγελία ενέκρινε την απόφαση αυτή.

Αν σου άρεσε κάνε