Τρία μέτρα ενίσχυσης για νέους, ιδιοκτήτες ακινήτων και δημοσίους υπαλλήλους

Τρία μέτρα ενίσχυσης για νέους, ιδιοκτήτες ακινήτων και δημοσίους υπαλλήλους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:53 Δημιουργία 07/05/23, 19:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τρία νέα μέτρα στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, για τους νέους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους δημοσίους υπαλλήλους, ανακοίνωσε από τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε:

-Εξτρα 10% έκπτωση σε όποιο σπίτι ασφαλίζεται για φυσικές καταστροφές. Το πρώτο μέτρο που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης είναι η επιπλέον 10% έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για όποιο σπίτι ασφαλίζεται έναντι των φυσικών καταστροφών.

-Μόνιμο freedom pass 150€ σε κάθε νέο 18 ετών: Για του νέους ανακοίνωσε 150 ευρώ σε κάθε νέο μόλις κλείσει τα 18 του χρόνια, για να τα δαπανήσει σε τουρισμό, αθλητισμό, ψυχαγωγία.

-Αύξηση στα επιδόματα τέκνων στο Δημόσιο: Στα 70, στα 120 και στα 170 ευρώ αυξάνεται το επίδομα για το 1ο, το 2ο και το 3ο παιδί αντίστοιχα στο Δημόσιο.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε εμβληματικό χώρο για τη διακυβέρνηση της ΝΔ τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Επίκεντρο της πολιτικής της ΝΔ, πρόσθεσε, είναι οι επενδύσεις γιατί μόνο έτσι μειώνεται η ανεργία και βελτιώνεται το επίπεδο των μισθών.

Στόχος σημείωσε ο πρωθυπουργός είναι μέσα στην επόμενη τετραετία ο κατώτατος μισθός να πάει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ.

Εξέφρασε παράλληλα την πίστη ότι η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη δημοσιονομικής σταθερότητας και παράλληλης στήριξης των πολιτών, των πιο αδύναμων και της μεσαία τάξης. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην αύξηση των συντάξεων και των αναπηρικών επιδομάτων.

Στόχος, επισήμανε, είναι η αύξηση του ΑΕΠ κατά 3% ετησίως και η προσέγγιση του ευρωπαϊκού μέσου όρου παντού, στα εισοδήματα, στις επενδύσεις, στο κοινωνικό κράτος.

Η χώρα μας πρέπει να πρωταγωνιστεί στον κλάδο της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Δεν θα πρέπει να είμαστε πιο φθηνοί αλλά πιο καλοί από τις γειτονικές χώρες, πρόσθεσε.

Για τα εργασιακά δικαιώματα τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει απόλυτος σεβασμός τους και υπογράμμισε τη σημασία της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας.

Μόνο από τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευαστικής μπορούμε να έχουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας, είπε.

Η ΔΥΠΑ έχει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στα προγράμματα επιδότησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών, ειδικά για νέους έως 29 ετών, που υλοποιεί η ΔΥΠΑ, καθώς και στο «πρώτο ένσημο».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στη μείωση των φόρων ως ξεχωριστής σημασίας για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.

Αναφερόμενος στις εργοδοτικές εισφορές είπε ότι μπορούν να μειωθούν περαιτέρω κατά μία μονάδα.

«Θέλουμε να δώσουμε πρόσβαση στις επιχειρήσεις στον τραπεζικό δανεισμό και μέσα από την Αναπτυξιακή Τράπεζα θα δώσουμε αυτή τη δυνατότητα σε 60.000 επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης για τη στήριξη των νέων στο ζήτημα της εύρεσης κατοικίας, στο επίδομα γέννησης παιδιού, στην αύξηση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, στο πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς.

Αν σου άρεσε κάνε