Μητσοτάκης: «Αν ο λαός μας εμπιστευθεί ξανά η επενδυτική βαθμίδα είναι ζήτημα λίγων μηνών»

Μητσοτάκης: «Αν ο λαός μας εμπιστευθεί ξανά η επενδυτική βαθμίδα είναι ζήτημα λίγων μηνών»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:45 Δημιουργία 03/05/23, 15:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το πρόγραμμα της ΝΔ δεν υπερβαίνει τα 8-9 δισ. ευρώ την τετραετία περιλαμβάνοντας μέτρα ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με την Κομισιόν, τόνισε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Capital.gr, ξεκαθάρισε ότι η πολιτική του διαδρομή σε καμία περίπτωση δεν είναι ταυτισμένη με πλειοδοσία υποσχέσεων. «Η συνέχιση της πολιτικής την οποία -πιστεύω- με επιτυχία έχουμε υλοποιήσει, θα είναι πάρα πολύ σημαντική για την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας. Από τους διεθνείς παράγοντες, τους επενδυτές, τους οίκους αξιολόγησης, πιστοποιείται σε όλες τις αναφορές τους ότι η ελληνική οικονομία, ύστερα από μια δεκαετή κρίση, μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Κι αυτό ισχύει και για τις τράπεζες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «σαφώς και οι οίκοι αξιολόγησης αλλά και οι αγορές περιμένουν να δουν τι θα γίνει στις εκλογές, αν θα συνεχίσουμε την πορεία των μεταρρυθμίσεων ή αν θα διολισθήσουμε σε πρακτικές από το παρελθόν. Και πιστεύω ακράδαντα ότι αν ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί ξανά θα είναι ζήτημα χρόνου, λίγων μηνών, να αποκτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα. Αναρωτιέμαι αν το ίδιο μπορούν να πουν, με την ίδια σιγουριά, και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι».

Για το κατά πόσο είναι έτοιμος να συγκρουστεί με νοοτροπίες και κατεστημένες συμπεριφορές στο δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «μπορούμε να είμαστε πλήρως ψηφιακοί μέχρι το 2027 όσον αφορά όλες τις διαδικασίες και όλες τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ πολιτών και κράτους». Αναφέρεται σε αλλαγές που έγιναν στην Παιδεία αλλά και σε εκείνες που πρέπει να γίνουν στο ΕΣΥ και τη Δικαιοσύνη και προσθέτει ότι στη διάρκεια μιας δεύτερης θητείας θα καταστεί δυνατόν να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο η εμπειρία που έχει αποκτηθεί. «Έχω πολλές φορές περιγράψει την πρώτη μας τετραετία ως μία τετραετία στην οποία χτίζουμε ένα σπίτι, έχουμε βάλει τα θεμέλια και αρχίζουμε να ανεβαίνουμε τους ορόφους. Το σπίτι όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Για να ολοκληρωθεί το σπίτι της σύγχρονης Ελλάδος, μιας Ελλάδας η οποία θα γίνει πραγματικά μία ευρωπαϊκή χώρα, χρειαζόμαστε μία τετραετία ακόμα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι «κοινωνική και πολιτική σταθερότητα δεν θέλουν μόνο οι επενδυτές, αλλά και οι πολίτες. Κι' αυτό θα το συνυπολογίσουν, πιστεύω, όταν βρεθούν στην κάλπη», επαναλαμβάνοντας πως η καθοριστική κάλπη είναι αυτή της 21ης Μαΐου.

Αν σου άρεσε κάνε