«Ξαστεριά» και ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μαΐου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά

«Ξαστεριά» και ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μαΐου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:21 Δημιουργία 25/04/23, 22:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τα Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως το κόμμα του αποτελεί το αντίπαλο δέος της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Παλιό Λιμάνι, στην πλατεία Κατεχάκη των Χανίων ο κ. Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι δεν έχει απαντήσεις για την αισχροκέρδεια, για τις παράνομες παρακολουθήσεις, για το έγκλημα στα Τέμπη και για την τραγωδία της πανδημίας.

Παράλληλα έκανε λόγο για «χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης» ενώ έθεσε το δίλλημα: «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης».

O κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στο ριζίτικο τραγούδι «Πότε θα κάνει ξαστεριά», σχολιάζοντας πως αυτό «σήμερα αναρωτιούνται εκατομμύρια συμπολίτες μας».

«Τώρα στο αεροπλάνο που ερχόμουν, ρώτησα έναν Χανιώτη να μου εξηγήσει γιατί διαχρονικώς δεν πάνε καλά εκλογικά οι μητσοτάκηδες στην Κρήτη. Και ξέρετε τι μου απάντησε; Μα εμείς τους ξέρουμε, γι’ αυτό δεν τους ψηφίζουμε. Ε τώρα, λοιπόν, που εδώ και τέσσερα χρόνια τον έμαθαν κι όλοι οι Έλληνες ήρθε η ώρα να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συγχωριανών του. Ως εδώ με έναν πρωθυπουργό που δεν ήξερε, που δεν νοιάζεται κι επιχειρεί διαρκώς να εξαπατήσει τους πολίτες», είπε ο κ. Τσίπρας για τον αντίπαλό του τον κ. Μητσοτάκη, αναφέροντας με νόημα πως κυβερνήσεις σχηματίζουν οι νικητές κι όχι οι ηττημένοι.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επανάλαβε, εξάλλου, το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνοψίζεται σε τέσσερις άξονες και το οποίο χαρακτήρισε ρεαλιστικό: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο κι αποτελεσματικό κράτος και πως ζητά, στην ουσία, μια πρώτη ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά του χωρίς μνημόνια και καταναγκασμούς.

Επανάλαβε, επίσης, πως δεν υπάρχει προοπτική πολιτικής αλλαγής χωρίς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος κυρίως στους νέους ψηφοφόρους: «Το πιο αποφασιστικό χτύπημα στο κατεστημένο και στο καθεστώς Μητσοτάκη που σας στοχοποίησε, είναι αυτό που θα το πονέσει. Και θα το πονέσει η ήττα της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Και ήττα της ΝΔ δεν υπάρχει χωρίς νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο πιο μεγάλη τόσο πιο βέβαιη θα καταστήσει την προοδευτική κυβέρνηση από τις 22 Μαΐου, χωρίς την περιπέτεια των αλλεπάλληλων εκλογών που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης. Η νίκη και η αλλαγή δεν πρόκειται να μας χαριστούν από ένα σύστημα εξουσίας, που έχει να χάσει πολλά αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται και πολεμούν με όλα τα μέσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αντίπαλο δέος της διαπλοκής, της διαφθοράς, της κατάληψης του κράτους, του κομματισμού, της εύνοιας για τα μεγάλα συμφέροντα».

«Στις 21 Μαΐου θα κάνει ξαστεριά» ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «είμαστε περισσότεροι στις πλατείες και στους δρόμους, θα είμαστε περισσότεροι και στις κάλπες». «Ως εδώ με τον λύκο που φυλά τα πρόβατα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως η ψήφος της απλής αναλογικής δεν είναι χαλαρή, αλλά θα βγάλει κυβέρνηση.

«Ζητώ ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ»

«Γι’ αυτό και ζητώ από τον ελληνικό λαό ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Πρωτιά και ισχυρή εντολή για να σχηματίσουμε την επόμενη ημέρα κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, που θα είναι μια ισχυρή και μακράς πνοής προοδευτική κυβέρνηση», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη πως τις τελευταίες ημέρες, «φοβισμένος που σε λίγες ημέρες εγκαταλείπει οριστικά το Μαξίμου», προσπαθεί να περάσει το φόβο του στους πολίτες.

«Μια ασχολείται με το πως θα κλέψει βουλευτές του ενός, πώς θα εκβιάσει τον άλλο, πώς θα αποκλείσει τον τρίτο. Και, κυρίως, κρύβεται από τα μεγάλα προβλήματα. Δεν λέει λέξη για το πρόγραμμά του, πέρα από φτηνές αντιγραφές. Το βάζει έντρομος στα πόδια σε κάθε μου πρόσκληση για τηλεοπτική αντιπαράθεση. Φοβάται όπως ο διάολος το λιβάνι να βρεθεί απέναντί μου και να συζητήσουμε για το πρόγραμμα και την πολιτική μας».

«Θέλει όλα αυτά να ξεχαστούν και να συζητάμε μόνο για τον Βαρουφάκη, τον Βελόπουλο και τον Κασιδιάρη. Να συζητάμε οτιδήποτε άλλο εκτός από τις ευθύνες του. Έχω, όμως, ένα νέο να του στείλω. Έρχεται η ημέρα που θα ενωθούν σε ποτάμι δικαιοσύνης οι φωνές των πολλών. Των οικογενειών που έχασαν άδικα τους ανθρώπους τους στην πανδημία. Των εργαζόμενων που δουλεύουν απλήρωτα 12ωρα. Των μικρομεσαίων που δυναστεύουν τις ζωές τους οι εισπρακτικές. Των νοικοκυραίων που κινδυνεύουν τα σπίτια τους από τους πάτσηδες. Των νέων που επιμένουν να ονειρεύονται και να αντιστέκονται. Οι πολλοί θέλουν αλλαγή. Οι πολλοί θα σας κάνουν έξωση από το Μέγαρο Μαξίμου σε λίγες ημέρες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε αν θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια με τη χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης ή θα δώσουμε μια ευκαιρία στην αλλαγή, στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη και στην αξιοπρέπεια.

«Δημοκρατία ή Μητσοτάκης», αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε πως «στη μεσαία τάξη έταξαν παλάτια και την έκαναν να ζει με κουπόνια».

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως η τραγωδία των Τεμπών ανέδειξε όλες τις παθογένειες του επιτελικού κράτους, ενώ μίλησε για παρακράτος σε σχέση με τις υποκλοπές και χαρακτήρισε ακραία καθεστωτική λογική την υποτίμηση της απλής αναλογικής από τον πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε πού πήγαν τα 60 δισ. ευρώ που μοίρασε η Ευρώπη για τη χώρα μας.

«Αν είχε η κυβέρνησή μας αυτήν την ευκαιρία η δικαιοσύνη παντού θα ήταν ήδη πραγματικότητα. Μας κουνάνε, όμως, και το δάχτυλο», είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας για τραμπισμό Μητσοτάκη σε σχέση με το ποιος έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχθηκε ότι η κυβέρνησή του αδίκησε τη μεσαία τάξη, αλλά υποστήριξε πως ήταν εθνική επιταγή για να βγούμε από τα μνημόνια, ενώ η αδικία Μητσοτάκη έχει ως σχέδιο την αναδιανομή του πλούτου και της περιουσίας των Ελλήνων υπέρ των λίγων.

Ο κ. Τσίπρας έκανε ονομαστική αναφορά στον Ανδρέα Πάτση, αλλά και στα 400.000.000 ευρώ δανεικών της ΝΔ και εστίασε και στις «αδικίες» σε βάρος των συνταξιούχων.

Αν σου άρεσε κάνε