Εγκάρδιο τετ α τετ Δένδια-Κόμπου στη Λευκωσία - Τι συζητήθηκε στην τριμερή Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ

Εγκάρδιο τετ α τετ Δένδια-Κόμπου στη Λευκωσία - Τι συζητήθηκε στην τριμερή Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:46 Δημιουργία 31/03/23, 17:42
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε εγκάρδιο κλίμα σηναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Δένδιας, με τον Κύπριο ομόλογό του Κωνσταντίνο Κόμπο στη Λευκωσία, μετά την τριμερή των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου.

«Η συζήτησή μας εστίασε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως στην ενέργεια, τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό εντός της Ε.Ε. και των διεθνών οργανισμών, καθώς και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται σε ανάρτηση του κ. Νίκου Δένδια στο Twitter.

Σε αντίστοιχο κλίμα πραγματοποιήθηκε και η διμερής συνάντηση του κ. Δένδια με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Έλι Κοέν. Στην ατζέντα της διμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του Ισραήλ βρέθηκαν η εμβάθυνση της ελληνο-ισραηλινής στρατηγικής συνεργασίας σε τομείς όπως ενέργεια, επενδύσεις, οικονομία, άμυνα καιι εντός διεθνών οργανισμών, θέματα Πατριαρχείου-προστασία χριστιανικών χώρων λατρείας στους Αγίους Τόπους, καθώς και οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, κατά την οποία οποία εξετάστηκαν οι τρόποι ενίσχυσης της στενής συνεργασίας των τριών χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως η ενέργεια, η αντιμετώπιση καταστροφών και η προστασία του περιβάλλοντος, αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση του Νίκου Δένδια. Η συζήτηση εστίασε, επίσης, στις διεθνείς και στις περιφερειακές εξελίξεις, όπως στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αν σου άρεσε κάνε