Μητσοτάκης: «Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει»

Μητσοτάκης: «Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:16 Δημιουργία 30/03/23, 14:11
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο κυβερνητικό έργο της τετραετίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Γέρακα όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, κάνοντας ταυτόχρονα και τη σύγκριση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τον κίνδυνο της ακυβερνησίας και πρόβαλε τη ΝΔ ως τη δύναμη σταθερότητας για τη χώρα. «Σήμερα υπάρχει μία μόνο πειστική πρόταση διακυβέρνησης: η ισχυρή Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα στο τιμόνι» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας «αυτή τη στιγμή επανέλαβε υπάρχει μία κάλπη, η κάλπη της 21ης Μαΐου και είναι εκείνη η οποία θα καθορίσει το ποιος θα κυβερνήσει και ποιος θα βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σήκωσε τους τόνους και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στη μεταναστευτική του πολιτική. Όπως είπε «με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει» ήταν το μήνυμα έστειλε από τον Γέρακα ο κ. Μητσοτάκης λίγες ώρες μετά την κατάθεση τροπολογίας από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, για να μπλοκαριστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου.

Ο πρωθυπουργός έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στην επίσκεψή του αύριο, Παρασκευή (31/3) στον Έβρο όπου, όπως είπε, «θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές».

Με αφορμή, δε, την τροπολογία που προώθησε ο κ. Παπαδημούλης, για να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου, ο κ. Μητσοτάκης είπε «θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρώπη να μην χρηματοδοτήσει το έργο στον Έβρο. Δεν χρειάζονται αποδοκιμάσιες αλλά κρίση. Με ή χωρίς ευρωπαϊκή λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει».

Όπως υπογράμμισε, μάλιστα, «ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων»

Αν σου άρεσε κάνε