Τσίπρας για Τέμπη: «Δεν φταίμε όλοι γενικά κι αόριστα - Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες»

Τσίπρας για Τέμπη: «Δεν φταίμε όλοι γενικά κι αόριστα - Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:03 Δημιουργία 30/03/23, 13:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για «συγκεκριμένες ευθύνες» σχετικά με την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών πληγέντων και θυμάτων.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Αλέξης Τσίπρα επισήμανε πως «είμαστε εδώ σήμερα για να μιλήσουμε για την πληγή που πριν ένα μήνα άνοιξε στα Τέμπη. Με σεβασμό και ευαισθησία. Γιατί η πληγή αυτή παραμένει ανοιχτή. Δεν κλείνει για τις 57 οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους. Δεν κλείνει για κανένα μας», ενώ τόνισε πως «η ανάγκη για σεβασμό και ευαισθησία γίνεται εκατό φορές πιο επιτακτική, όταν το πάνδημο πένθος μετατρέπεται σε πάνδημη οργή και απαίτηση για αλήθεια και δικαιοσύνη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως αυτήν την απαίτηση έχουν «σήμερα οι οικογένειες που πενθούν, οι νέες και οι νέοι που διαδήλωναν για μέρες σε όλες τις πόλεις και αντιμετώπιζαν τα χημικά και τα δακρυγόνα, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας», τονίζοντας πως υπάρχει «χρέος να δώσουμε χώρο στο φως και στην αλήθεια».

Στο διά ταύτα ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Και υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Δεν φταίνε όλοι γενικά και αόριστα και κανείς συγκεκριμένα. Υπάρχουν συγκεκριμένες στρατηγικές επιλογές, που άφησαν σε πλήρη απαξίωση το σιδηροδρομικό δίκτυο. Για να φτάσουμε στο αδιανόητο: Δυο τρένα επί 12 λεπτά να κατευθύνονται στην ίδια γραμμή το ένα απέναντι στο άλλο», για να προσθέσει πως «στο τέλος της ημέρας, αυτό το χρέος είναι το ύστατο χρέος στους ανθρώπους που άδικα χάθηκαν. Ο έμπρακτος σεβασμός στη μνήμη τους».

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχολίασε: «Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πορευτεί, και σε αυτό το τραγικό συμβάν, στον ίδιο δρόμο που πορεύτηκε για μια τετραετία. Απέναντι στην αλήθεια. Απέναντι στην ευθύνη. Απέναντι στη δικαιοσύνη».

Αν σου άρεσε κάνε