Ο Γιώργος Παπανδρέου θυμήθηκε το «λεφτά υπάρχουν»

Ο Γιώργος Παπανδρέου θυμήθηκε το «λεφτά υπάρχουν»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:43 Δημιουργία 29/03/23, 20:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την περιβόητη ρήση «λεφτά υπάρχουν» επανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Πάμε σε εκλογές αγαπητοί συνάδελφοι. Με πολίτες δυσαρεστημένους και σε βαθιά απορία. Ένα μεγάλο γιατί, γιατί η Ελλάδα να κατρακυλά σε δείκτες, και να θρηνεί ανείπωτες, άδικες και αχρείαστες τραγωδίες, όπως των Τεμπών, όταν μάλιστα, σήμερα λεφτά υπάρχουν», είπε o κ. Γιώργος Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας αδήριτη ανάγκη την αλλαγή πορείας.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το «επιτελικό κράτος» αποδείχτηκε προπαγανδιστική φούσκα και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διερωτώμενος -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Μήπως φταίει το Σύνταγμα που καταπατάτε κάθε έννοια διαφάνειας, αξιοκρατίας, λογοδοσίας, ισονομίας, με τις αποφάσεις και τις επιλογές σας; Μήπως φταίει το Σύνταγμα που τεμαχίζετε έργα για να διαπραγματεύεστε με επιχειρηματίες και τα οποία δεν ολοκληρώνονται και ποτέ, όπως η τηλεδιοίκηση στον σιδηρόδρομο;», δερωτήθηκε μεταξύ άλλων.

Στην ομιλία του επί του νομοσχεδίου για τον νέο Κώδικα Μετανάστευσης αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μισέλ Αμπού Χάντμπα, λέγοντας «δεν περιποιεί τιμή για την χώρα μας και τον πολιτισμό της, υποψήφιος βουλευτής να δέχεται ρατσιστικές επιθέσεις λόγω της Παλαιστινιακής καταγωγής του πατέρα του, παρότι ο ίδιος γεννήθηκε στην Ελλάδα».

Στην καταδίκη της επίθεσης κατά του υποψήφιου βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ προέβη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σχολιάζοντας ωστόσο, πως και υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ ανεβάζουν στο facebook τέτοιου είδους ρατσιστικά σχόλια, κι αυτό -όπως είπε- πρέπει να το προσέξει η Χαριλάου Τρικούπη.

Αν σου άρεσε κάνε