Μητσοτάκης: «Η οικονομική ανάπτυξη ισχυροποιεί τη Δημοκρατία»

Μητσοτάκης: «Η οικονομική ανάπτυξη ισχυροποιεί τη Δημοκρατία»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:27 Δημιουργία 29/03/23, 20:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στη 2η Σύνοδο για τη Δημοκρατία συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από επίσημη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, την οποία συνδιοργανώνουν οι ΗΠΑ, η Κόστα Ρίκα, η Ολλανδία, η Νότια Κορέα και η Ζάμπια.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στη θεματική συνεδρία με τίτλο «Η δημοκρατία αποφέρει οικονομική ανάπτυξη και κοινή ευημερία», στην οποία μίλησε για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του την τελευταία τετραετία.

Ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την τοποθέτησή του σημείωσε ότι «η πραγματική ελευθερία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της πραγματικής δημοκρατίας», ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για τις επιπτώσεις της βαθιάς οικονομικής κρίσης στον ιστό της ελληνικής κοινωνίας, αποδυναμώνοντας τους θεσμούς της.

Επεσήμανε, όμως, ότι η ελληνική κοινωνία έχει υπερβεί αυτή τη συνθήκη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κατά τα οποία, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Μητσοτάκης, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην ψηφιοποίηση των κρατικών υπηρεσιών, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και ψήφισε σειρά νόμων με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Όπως σημείωσε, τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν σε ένα πλαίσιο διαφάνειας, στο οποίο η κυβέρνηση λογοδοτούσε στην κοινωνία, αλλά και σε ένα πλαίσιο ελευθεροτυπίας και αμερόληπτου σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Μάλιστα, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μία εκ των τριών ευρωπαϊκών χωρών στην Ευρώπη που έχουν ενσωματώσει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στον ετήσιο σχεδιασμό τους.

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός μίλησε για τους τρόπους με τους οποίους η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να συνδράμει και στον ίδιο τον εκδημοκρατισμό, προσφέροντας λύσεις τόσο πολύπλοκα γεωπολιτικά ζητήματα, όπως η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, όσο και στη μείωση της γραφειοκρατίας και το διοικητικό κόστος για τις επιχειρήσεις.

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης τοποθετήθηκε πάνω στους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη Δημοκρατία ακόμη και σήμερα, με χώρες που στερούνται αντιπροσώπευσης και στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ συμπλήρωσε πως προωθώντας μία οικονομική ανάπτυξη και ευημερία ισχυροποιούνται τα θεμέλια της δημοκρατίας.

Αν σου άρεσε κάνε