Γεωργιάδης: «Δεν έχει δοθεί άδεια για μονάδα παραγωγής ρεύματος στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά»

Γεωργιάδης: «Δεν έχει δοθεί άδεια για μονάδα παραγωγής ρεύματος στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:27 Δημιουργία 27/03/23, 17:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κατηγορηματική ήταν η αρνητική απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη σε ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, με θέμα, «Εγκληματικά σχέδια για σταθμό παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο στο Χαϊδάρι».

Συγκεκριμένα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στην ερώτηση του κ. Κρίτωνα Αρσένη και απευθυνόμενος στον κόσμο της περιοχής, είπε ότι δεν υπάρχει καμία αδειοδότηση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή σταθμό μεταφοράς και αποθήκευσης LNG στο Ναυπηγείο, ενώ, ακόμα και να ήθελε ο επενδυτής ή άλλος να προχωρήσει σε μία τέτοια μονάδα, πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία του νόμου που προβλέπει, κατά σειρά, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δημόσια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής, έγκριση από όλους τους γενικούς γραμματείς και τους υπουργούς των συναρμόδιων υπουργείων και τέλος, έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Δεν έχει γίνει τίποτα από όλα αυτά, καθώς ο συγκεκριμένος (επενδυτής) δεν έχει κάνει καν αίτηση για κάτι τέτοιο. Άρα η όλη ανησυχία που καλλιεργείται στην περιοχή αυτή, δεν εδράζεται σε κάποιο πραγματικό γεγονός» είπε ο κ. Γεωργιάδης επικρίνοντας τον βουλευτή ότι όσα λέει είναι προϊόν του «χαώδους εγκεφάλου του».

Ο κ. Αρσένης είχε σημειώσει ότι η υπόθεση είναι ευθύνης του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, που επέτρεψε με τον σχετικό νόμο και τη σύμβαση για το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά, τη δυνατότητα κατασκευής σταθμών παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο, ενώ σχετική πρόθεση έχει εκφράσει και ο κ. Προκοπίου (επενδυτής), είπε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25. Γιατί συμπεριλάβατε εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στο νόμο και τη σύμβαση «όταν γνωρίζετε τις καταστρεπτικές επιπτώσεις για το Χαϊδάρι και τη Δυτική Αθήνα;» αναρωτήθηκε ο κ. Αρσένης και τόνισε: «Ο κόσμος είναι στο δρόμο, γιατί πάνε να κάνουνε ένα επικίνδυνο εργοστάσιο μέσα στον πολεοδομικό ιστό. Απέναντι από το ναύσταθμο, δίπλα στην μονάδα καυσίμων του στρατού, δίπλα στο διυλιστήριο. Σε ένα ατύχημα δεν θα μείνει τίποτα από σε αυτή την περιοχή της Αθήνας ούτε στις γειτονικές περιοχές, σε βάθος πολλών χιλιομέτρων».

Αν σου άρεσε κάνε