ΣΥΡΙΖΑ κατά Παπαθανάση για τα χρέη  - Δολοφονία χαρακτήρα καταγγέλλει ο υπουργός

ΣΥΡΙΖΑ κατά Παπαθανάση για τα χρέη - Δολοφονία χαρακτήρα καταγγέλλει ο υπουργός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:19 Δημιουργία 24/03/23, 18:32
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το ερώτημα εάν «παραμένει στα ψηφοδέλτια του κόμματος των Πάτσηδων ο στρατηγικός κακοπληρωτής», θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή δημοσίευμα για τα χρέη του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει: «Ενώ χιλιάδες δανειολήπτες ζουν καθημερινά την αγωνία για την πρώτη κατοικίας τους και περιπέτειες με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους, οι μπαταχτσήδες υπουργοί του κ. Μητσοτάκη προκαλούν με τα χρέη τους και κανείς δεν τους ζητάει να πληρώσουν. Όπως αποκαλύπτει το Documento, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης, όχι μόνο χρωστά 1,45 εκ. ευρώ σε τράπεζα αλλά έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για καταδολίευση δανειστών, διότι μεταβίβασε το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του στη σύζυγο και στα παιδιά του, προκειμένου και να μην πληρώσει και να μη χάσει την περιουσία του».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά:

Πώς γίνεται μετά τη δικαστική απόφαση να μην έχει γίνει καμία διαδικασία ούτε έφεσης αλλά ούτε και πλειστηριασμού ή κατάσχεσης;

-Τα χρέη του κ. Παπαθανάση παραμένουν στην τράπεζα ή έχουν πουληθεί σε fund και μάλιστα με εγγύηση του Δημοσίου;

-Το δάνειο του κ. Παπαθανάση παραμένει ως έχει ή κουρεύτηκε για να μην χάσει την περιουσία του;»

Κλείνοντας απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό ρωτώντας: «Θα κρατήσει στα ψηφοδέλτια του κόμματος των Πάτσηδων τον στρατηγικό κακοπληρωτή κ. Παπαθανάση;».

Παπαθανάσης: «Ψευδές το δημοσίευμα»

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης με δήλωσή του κάνει λόγο για αθλιότητα και δολοφονία χαρακτήρα σε βάρος του.

«Για μια ακόμη φορά συνεχίζεται η αθλιότητα του Documento και υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώντας να χτίσει ένα ακόμα αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα, χρησιμοποιεί στοιχεία που αφορούν στην μεταβίβαση ακινήτου ενός γονέα στα τρία του παιδιά πριν από δεκατρία χρόνια», τονίζει ο κ. Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης απαντά πως η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα τρία παιδιά του το 2010 του 50% του διαμερίσματος. Προσθέτει πως το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά.

«Το δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ που επικαλείται το Documento, δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής. Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρεία, από την διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια» αναφέρει ο κ. Παπαθανάσης.

Προσθέτει πως ουδέποτε έχει καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος του για την συγκεκριμένη υπόθεση, «όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ψευδές είναι επίσης το ότι οφείλω σε ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο. Τέλος, να ενημερώσω το ΣΥΡΙΖΑ ότι για την εν λόγω οφειλή δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αποποίηση της εγγυητικής μου ευθύνης. Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη αγωγή, ασκήθηκε έφεση και έχει επέλθει συμβιβασμός λαμβάνοντας και υπόψη το υφιστάμενο στεγαστικό δάνειο, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, εξυπηρετείται κανονικά», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε