Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής: Μακροπρόθεσμο ενεργειακό σχέδιο με χρήση των ΑΠΕ

Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής: Μακροπρόθεσμο ενεργειακό σχέδιο με χρήση των ΑΠΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:34 Δημιουργία 23/03/23, 21:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ζήτημα χάραξης ενός πιο μακροπρόθεσμου ενεργειακού σχεδιασμού και για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι κρίσιμα τα δίκτυα- «η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης», όπως τα χαρακτήρισε- και η επένδυση σε αυτά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σε παρέμβαση του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξελλες, σχετικά με την ενέργεια ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, προωθεί τη δημιουργία κοινού μετώπου Ελλάδας - Ιταλίας και Πορτογαλίας, προκειμένου να συζητηθεί ένα διαφορετικό μοντέλο, δίχως τους ακραίους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία για μία τριμερή συνάντηση αύριο με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα.

Η ενέργεια, που κυριάρχησε στις συζητήσεις κυβερνήσεων και πολιτών όλο τον χειμώνα στην Ευρώπη, είναι ένα από τα βασικά θέματα της Συνόδου Κορυφής.

Αν σου άρεσε κάνε