Κανέλλη: «Μαζικό έγκλημα τριών κυβερνήσεων η αποκοπή του τρένου από τις ράγες»

Κανέλλη: «Μαζικό έγκλημα τριών κυβερνήσεων η αποκοπή του τρένου από τις ράγες»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:15 Δημιουργία 21/03/23, 19:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συζήτηση «μεταξύ σουπιών», όπου ο καθένας πέταξε το «μελάνι των "επιτυχιών" του», χαρακτήρισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή για την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως είπε, η κυρία Λιάνα Κανέλλη μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι τοποθετήσεις των υπουργών Μεταφορών της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων «περιορίστηκαν σε προεκλογικά τεχνάσματα, σε νούμερα και ποσοστά σχετικά με μία σύμβαση, την 717».

«Δεν αναφέρθηκε καθόλου», τόνισε στη συνέχεια η κυρία Κανέλλη, «τι προηγήθηκε για να υπογραφεί αυτή η σύμβαση ώστε να καταλήξουμε στην αθλιότητα της σύμβασης και της εφαρμογής της».

«Δεν ειπώθηκε τίποτα», σημείωσε, «για την ευρωπαϊκή πολιτική που απέκοψε το τρένο από τις ράγες, την πολιτική της απελευθέρωσης και της διάσπασης δηλαδή του σιδηροδρόμου που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις».

«Όταν κόψεις, όταν μπουν τα συμφέροντα και είναι αντιτιθέμενα σε ένα μέσο σταθερής τροχιάς μαζικής μεταφοράς, τότε το έγκλημα είναι μαζικό», είπε, ενώ προειδοποίησε ότι ανάλογος διαχωρισμός θα γίνει με το νερό.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε, ότι απέναντι σε εκλογικά σενάρια συνεργασιών, το ΚΚΕ επιμένει στους αγώνες και καλεί τον λαό να πολλαπλασιάσει τη δύναμή του.

Αν σου άρεσε κάνε