Γεωργιάδης: «Φυσιολογική η αντίδραση στις δημοσκοπήσεις...»

Γεωργιάδης: «Φυσιολογική η αντίδραση στις δημοσκοπήσεις...»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:42 Δημιουργία 17/03/23, 15:32
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Φυσιολογική χαρακτήρισε τη δημοσκοπική κάμψη της Νέας Δημοκρατίας μετά τη σιδηροδρομική τραγωδίαι των Τεμπών ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε πως «ένα τόσο τραγικό δυστύχημα δεν θα μπορούσε να μην έχει κάποια επίπτωση στην κοινή γνώμη, θα ήταν και παράλογο. Επομένως, βρίσκω πολύ φυσιολογική την αντίδραση που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει καθόλου από αυτό, αντιθέτως στις δημοσκοπήσεις πέφτει. 'Αρα, έχουμε περισσότερο μία οργή του κόσμου, η οποία οδηγεί σε αυτό που λέμε αντισυστημική συμπεριφορά».

Στη συνέχεια ο υπουργός πρόσθεσε: «Στη χθεσινή δημοσκόπηση μόλις το 8% πιστεύει ότι ήταν ανθρώπινο λάθος. Αυτό είναι προφανώς μία αποτυχία της Κυβέρνησής μας ότι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε στον κόσμο τι πραγματικά συνέβη. Διότι το δυστύχημα αυτό είναι ο ορισμός του ανθρώπινου λάθους. Και δεν ήταν λάθος ενός ανθρώπου ήταν λάθος, δυστυχώς, αρκετών ανθρώπων. Και του προϊσταμένου και των άλλων που δεν πήγαν στη βάρδια τους. Τα παιδιά αυτά χάθηκαν τόσο άδικα γιατί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη θέση, έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επιπλέον, ότι «είναι πραγματική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να διορθώσει αυτό το «κακό κράτος». Και στο επιχείρημα όσων λένε «γιατί δεν το έκανε», σας απαντώ ότι αυτοί που το λένε, δεν έχουν πετύχει όσα έχει πετύχει ο Μητσοτάκης αυτά τα τέσσερα χρόνια. 'Αρα, μην καταστρέφουμε και μην λιθοβολούμε μία μεγάλη προσπάθεια τεσσάρων ετών γιατί δεν προλάβαμε να αλλάξουμε ένα πράγμα. Αν ο λαός του δώσει την ευκαιρία θα τα αλλάξει, γιατί πρωτίστως το πιστεύει ο ίδιος», και κατέληξε λέγοντας: «Πιστεύω ότι το διακύβευμα των εκλογών και της νέας 4ετίας του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να είναι ότι έχει έρθει η ώρα, όπως φτιάξαμε το ψηφιακό κράτος, όπως φέραμε τόσες πολλές ξένες επενδύσεις, όπως αντιστρέψαμε το οικονομικό κλίμα, όπως αλλάξαμε τη διεθνή εικόνα της χώρας να πάμε και να συγκρουστούμε με αυτό το τελευταίο κομμάτι της παλιάς Ελλάδας που κρατάει την Ελλάδα πίσω. Αυτό θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Αν σου άρεσε κάνε