Συνάντηση Μητσοτάκη με τον επίτροπο Δικαιοσύνης της Κομισιόν στο Μαξίμου

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον επίτροπο Δικαιοσύνης της Κομισιόν στο Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:45 Δημιουργία 16/03/23, 18:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαβούλευσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών-μελών, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κράτος Δικαίου.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ενημέρωσε τον κ. Ντιντιέ Ρέιντερ για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει και τα επόμενα βήματα στους τομείς της Δικαιοσύνης και της μεταρρύθμισης του κράτους.

Μεταξύ των δύο ανδρών συζητήθηκαν ακόμη οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και υπογράμμισε ότι η χώρα μας εφαρμόζει με συνέπεια το πλαίσιο κυρώσεων της ΕΕ έναντι της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Αν σου άρεσε κάνε