«Κατηγορώ» Σπυρόπουλου κατά Μητσοτάκη: «Παταγώδης αποτυχία του επιτελικού κράτους»

«Κατηγορώ» Σπυρόπουλου κατά Μητσοτάκη: «Παταγώδης αποτυχία του επιτελικού κράτους»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:34 Δημιουργία 10/03/23, 14:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, επέρριψε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 τόνισε αρχικά: «Μου έκανε τεράστια εντύπωση ο πρωθυπουργός να λέει "θα κινήσω γη και ουρανό για να έχουμε την τηλεδιοίκηση μέχρι τον Αύγουστο" και δεν το έκανε τέσσερα χρόνια. Η φράση του αυτή αποδεικνύει την παταγώδη αποτυχία και προσωπικά του ίδιου αλλά και της κυβέρνησης. Στην ουσία μας λένε ότι δεν υπήρχε πολιτική βούληση. Οι άνθρωποι δεν ασχολούνταν. Ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου με σημαία του το επιτελικό κράτος και ο απολογισμός είναι τέσσερις συγγνώμες. Μια με τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική-Εύβοια, δεύτερη με τις χιονοπτώσεις στην Αττική, τρίτη προσωπικά στον κ. Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές, και τέταρτη με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη».

Στη συνέχεια ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως αποδεικνύεται η παταγώδης αποτυχία του επιτελικού κράτους και τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πλέον «αναξιόπιστος και αφερέγγυος» απέναντι στους πολίτες, τους οποίους έκανε προεκλογικά να πιστέψουν ότι μπορεί να καταφέρει κάτι διαφορετικό. «Στην πράξη απέδειξε ότι δεν υπάρχει ούτε πολιτική ευθύνη αλλά ούτε ικανότητα αυτής της κυβέρνησης να φέρει πραγματικές αλλαγές».

Ο κ. Σπυρόπουλος εκτίμησε ότι τόσο ο κ. Κώστας Καραμανλής όσο και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζαν την κατάσταση στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, υπενθυμίζοντας ότι «προεκλογικά είχαν κάνει μία εκδήλωση είχαν αποτυπώσει τα προβλήματα, ήξεραν ότι υπάρχει η σύμβαση για τη φωτοσήμανση, ήξεραν τι γίνεται στον σιδηρόδρομο από τους εργαζόμενους, τις καταγγελίες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Είναι τρομερό στη ΝΔ να μην αντιλαμβάνονται το πολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί και τις τεράστιες ευθύνες», προσέθεσε ενώ ειδικότερα για τις ευθύνες του παραιτηθέντα υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε πώς «ακόμα και στην περίπτωση που ο κ. Καραμανλής έβλεπε ότι τα έργα μέσα στην τετραετία δεν θα ολοκληρωθούν, θα έπρεπε να έχει τη στοιχειώδη πολιτική αντίληψη και ευθύνη απέναντι στους πολίτες, να υπάρχουν τουλάχιστον δύο σταθμάρχες στις θέσεις που έπρεπε έτσι ώστε να γλιτώσουμε από αυτό το δυστύχημα».

«Πραγματικά, δεν υπάρχει το αίσθημα της ευθύνης. Ο κ. Γεωργιάδης προχθές δήλωσε ότι αν ο υπουργός έλεγε ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, δεν θα έμπαινε κανένας. Σοβαρά μιλάμε; Λειτουργούμε για το κέρδος μιας ιδιωτικής εταιρείας και το κράτος δεν προστατεύει τους πολίτες;» πρόσθεσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Απαντώντας, παράλληλα, στη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή που αναφέρθηκε στον ιατρό Νικόλα Χαυτούρα, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι «βρίσκεται εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Καραμανλής βρίσκεται εντός ψηφοδελτίων. Αυτή είναι η διαφορά ήθους και αντιμετώπισης από τα δύο κόμματα. Αυτόν που φέρει την ευθύνη για το τι δεν έγινε τέσσερα χρόνια τον έχετε υποψήφιο».

Απευθυνόμενος, δε, στη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, που έφερε στο τραπέζι της συζήτησης την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο κ. Σπυρόπουλος υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε την εταιρεία μόνο για 45 εκατ. ευρώ στους Ιταλούς, με 50 εκατ. να δίνονται για τις άγονες γραμμές κάθε χρόνο, και ακόμα περιμένουμε να δούμε τις επενδύσεις που θα έκαναν. Σε αυτό έχουν ευθύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ».

Αν σου άρεσε κάνε